Quantcast

Пеевски: Наблюдавайте блясъка в очите на г-н Москов

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2014 в 13:15 7193 13

Делян Пеевски в парламента

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски в парламента

"Дайте смешни неща да не коментираме. Наблюдавайте на г-н Москов блясъка, беше интересен, благодаря. В очите му, в очите му, вие трябва да го наблюдавате този блясък. На вас трябва да ви говори много." Така депутатът от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски коментира пред журналисти в кулоарите на парламента реплика, отправена към него от новия здравен министър Петър Москов от дебата преди гласуването на новото правителство.

"Смисълът на ясното мнозинство е да създаде прозрачност, защото плаващите мнозинства за мнозинства на сенките, а сенките раждат чудовище, нали, г-н Пеевски?", каза Москов. С тези думи той репликира лидера на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, на която застана, провокиран от изказване на Местан. 

Местан заяви, че няма да подкрепи коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок, подкрепена от АБВ и Патриотичния фронт, защото тя била "безпринципна".

"Проблемът на тази коалиция е, че представлява съюз между демократични ценности и антидемократичното, антиевропейското, представени от ПФ", заяви Местан.

В отговор Петър Москов заяви: "Ще бъда екзактен върху първата част от изказването на Лютви Местан. Първо - относно това на кого дължи отговори Реформаторския блок - на избирателите си, г-н Местан, а вие не сте от тях. Говорите за евроатлантизъм, а помните ли че управлявахте със златния пръст на Волен Сидеров - от най-проевразийската партия "Атака". Твърдите, че можем да бъдем обвинени в липса на евроатлантизъм, проблемът ви е че вие не сте даже теоретична част от мнозинството на правителството.

Разбирам, че проблемът не е в това какво е мнозинството, а че вие не сте в него нито формално, нито неформално. Смисълът на ясното мнозинство е да създаде прозрачност, защото плаващите мнозинства за мнозинства на сенките, а сенките раждат чудовище, нали, г-н Пеевски?

Да, ДПС е проклятието на България, не защото е етническа партия, а защото държи един етнос във феодални условия, за да може върхушката му да управлява".

След края на заседанието Пеевски и Москов влязоха в задочен разговор. По повод блесналия поглед Москов коментира:

"Аз по-скоро имам известна тъга в погледа от гледна точка на това, което предстои на мнозинството за реализация като програма. Ще е много трудно, много тежко. Първата стъпка е направена – за осигуряване на стабилно мнозинство зад това".

Здравният министър допълни по адрес на Пеевски, че той "и като конструкция, и като публично поведение, като символ на определени неща е сянка върху всичко, до което се докосне. Направили сме нужното, със сформиране на ясно мнозинство, изключващо ДПС, тази сянка да се разполага другаде".

"Моментът, в който цитирах или употребих името на господин Пеевски, беше свързан със следното: Опитах се да обясня на господин Лютви Местан, че за да има прозрачност, осветеност за всички вас, за медии, за хората управление, то трябва да почива на ясно мнозинство, формирано около ясна програма. Че всеки друг начин за формиране на мнозинство и на правителство е част от света на сенките, а сенките раждат чудовища и попитах господин Пеевски дали е съгласен. Това беше всичко", обясни Москов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2014 в 11:33

Не може всички да са с малки, мазни, свински очички, шибан нерез!

08.11 2014 в 10:57

Тва прасе Пеевски е за затвора,какво прави на свобода..?

08.11 2014 в 10:29

По-смислен човек от Петър Москов не съм виждал от много време, изключително добро впечатление ми прави на всеки един публичен дебат на който съм го засичал. И наистина има блясък в очите, но той не ме притеснява, а по-скоро ми дава надежда, че ще се справи с тази толкова наложителна и трудна реформа на здравната система.

07.11 2014 в 15:36

този по-добре да си замълчи, защото нито му е на годините, нито на образованието на д-р Москов, а и е толкова за затвора, че направо не мисе мисли.

07.11 2014 в 15:19

Като видя добре угоено прасе, готово за наденица и бахур, и на мен ми блесват очите.

07.11 2014 в 14:49

Всички нормални българи го имаме този блясък като ви видим, г-н Пеевски, до там ние е докарала вашата върхушка!

07.11 2014 в 14:23

Защо отразявате какво е казала свинята майка, просто IGNOR THIS SHIT!

07.11 2014 в 13:52

не излезе нещо цитата. Коментара ми е във връзка с точно това изказване:
"
Toва е все едно да наречеш терористите от ИД "борците за свобода и нов ред"... "

07.11 2014 в 13:51

бившият външен министър в правителството на Борисов ТОЧНО ТАКА ГИ НАРЕЧЕ! Че даже им организира и "конференция" в Правец!!!
Маккейн между другото също!
Псаки, тоже
и т.н
и т.н.


Петрола, провадавт по заръка на ФАЩ в Турция, пък после се чудят как да им спрат финансирането...
ебаси цинизма!