Quantcast

Миков: Премиер не се хвали със зъби и нокти

OFFNews Последна промяна на 19 януари 2016 в 21:01 4573 5

Снимка БГНЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков.

"Един министър-председател има много повече възможности, отколкото зъбите и ноктите", заяви лидерът на БСП Михаил Миков.

Коментарът на социалиста идва след днешното изказване на премиера Бойко Борисов, че „ще отстоява стабилността на държавата със зъби и нокти.

Според Миков „зъбите и ноктите” са по-скоро средство на обикновените невъоръжени граждани за стабилността на държавата.

"Стабилността на държавата се определя във висока степен от усещането на гражданите дали живеят по-добре, имат ли перспектива в България, имат ли децата им достъп до образование, здравеопазване, квалифицираният български работник има ли перспектива за достойно заплащане, дали България ще бъде втора категория член на ЕС", смята лидерът на левицата.

Той призова правителството и министър-председателя да се борят за тези въпроси с бюджетни средства, законодателни инициативи, призрачност в отношенията между институциите и отстояване разделението на властите.

Той обясни, че приоритетите на БСП през новия политически сезон са свързани с уплътняване на конституционните права на българските граждани на законодателно равнище. Председателят на БСП отбеляза, че готвените и обсъждани вотове на недоверие попадат именно в обсега на пряко нарушени основни конституционни принципи и текстове.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2016 в 09:04

Миков, престанете да изнасилвате.

20.01 2016 в 03:43

DO 2::::::::
МУТРАТА НЕ СЕ" ХВАЛИ" КАЗВА СИ ИСТИНАТА,..СЕГА ЖИВЕЕ КАТО ПАДИШАХ НА ГЪРБА НА ШУШУМИГИТЕ В БЪЛГАРИЯ КАТО ТЕБ,А ТИ ЖАЛЪК ЦЪРВУЛ ПИТАШ КЕДЕ СЕР@Т ГЛАДНИТЕ.КОЙТО И ДА ДОЙДЕ СЛЕД ТОЯ МАФИОТ ЩЕ Е ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО- ДОБРЕ.КАПИШИ ПРОСТАКО?

19.01 2016 в 23:21

мико,бре Смешнико бре фани се урийй у луево на дъубокуо бре.

19.01 2016 в 22:15

С какво се хвали премиер, бае Мико, ти няма как да знаеш и никога няма да разбереш. Щото кой таковал, таковал, Станишев вече пуска само на Брюкселски шулц и не се води курва а момче за употреба.
Втори шанс да те назначи тебе клетото пиянде за Орешко2 нема.

19.01 2016 в 21:12

"и отстояване разделението на властите" - бих му набил шамарите на тоя защитник на демократичните ценности.