Миков: България умира, ще искаме вот на недоверие към правителството

ОFFNews 14 януари 2016 в 20:13 4085 11

Михаил Миков.

„България умира с темпове, с които нито една европейска или африканска страна го прави. Гражданите трудно успяват да живеят нормално с дясната политика на правителството. Хората искат да се промени сегашното състояние на държавата. Те вече трудно свързват двата края.”

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в предаването „Още от деня” по БНТ. Той каза, че левицата още утре започва преговори с две от парламентарните групи – ДПС и БДЦ, за искане на вот на недоверие към правителството, като писмо е изпратено и на ПГ на ПП "Атака".

Миков обясни, че една от темите за искането на този вот ще бъде вътрешната сигурност. „Тема, която сериозно притеснява българските граждани - с многобройните убийства и агресията по улицата, която не среща респекта на службите”, посочи лидерът на социалистите. Той бе категоричен, че работещите в системата на вътрешанта сигурност са демотиварани. „Реформата, която бе направена в сектора през бюджета, е реформа на орязване”, каза Миков и подчерта, че видимите резултати са налице. Той посочи като други теми за искания вот на недоверие проблемите в здравеопазването и демографската криза. 

„В България дори да си плащаш здравното осигуряване, пак ще трябва или да си доплатиш за здравна помощ или да чакаш за такава. Това е резултатът от реформите на управляващите и министъра на здравеопазването”, категоричен бе Михаил Миков.

Миков каза още, че БСП категорично подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН.

„Опасявам се, че дребните вътрешнополитически боричкания могат да провалят този голям шанс за България Бокова да заеме този важен пост. Тя се ползва с изключителна подкрепа и популярност не само в страната, но и в световен мащаб”, каза още той.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  За политиката