Миков: Когато управлява Борисов, се появява SMS или запис

OFFNews 17 януари 2016 в 19:38 3851 10

Винаги, когато управлява господин Борисов, се появява запис, SMS или друг скандал, произтичащ от електронни средства.

Това каза пред bTV лидерът на БСП Михаил Миков по повод показания от председателя на ВКС Лозан Панов SMS от премиера Бойко Борисов.

"И като изпаднат в едни обяснения - кой на кого пратил, кой какво имал предвид. В същото време животът на хората иска други отговори - как живеят те днес и ще живеят ли по-добре утре. Имам усещането, че цялата ни политика се върти около SMS-и и записващи се съдийки", каза още социалистът.

Миков заяви, че има провал на правителството в сектор "Сигурност". Той обаче отказа да коментира дали са нужни оставки на министри. Той разкритикува вътрешният министър Румяна Бъчварова, като заяви, че е смешно критиките да се приемат като посегателство на националната сигурност.

„Става въпрос за факти, за безпътица пред служителите на МВР, за голяма демотивация на тези хора, които имат високия дълг да се борят с престъпността и не знаят утре при какви условия ще протича службата им”, посочи Миков.

Според социалистът Лютви Местан не е бил свален от председателския пост вДПС толкова неочаквано и бързо. "ДПС е партия с история, има механизмите, с които да реши своите проблеми", коментира Миков трусовете в партията.

„Най-тежкото за България е бедността и демографската криза. Колкото повече хора живеят в риск от бедност, у нас това са около половината българи, толкова повече млади квалифицирани хора си събират багажа и отиват на отворения европейски пазар. И това, въртейки се, година след година затваря перспективата пред страната”, посочи още Миков.

Лидерът на БСП Михаил Миков не изключи варианта за обща кандидатура с АБВ за президентските избори.

Той разкритикува управляващите и за това, че снеговете са я заварили неподготвена. "Знаехме, че ще вали сняг, че температурите са високи и се топи", напомни Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!