Миков: Дружбата между България и Русия е непреходна

OFFNews Последна промяна на 12 ноември 2015 в 21:20 5898 24

Михаил Миков на тържество по повод 40-ата годишнина от основаването на Руския културно-информационен център в София. Снимка: Пресцентър на БСП

"Вековната дружба между българите и руснаците, между българската и руската култура се затвърди през тези 40 години. Тази непреходна и неподлежаща на никакви политически, геостратегически изпитания дружба направи така, че и нашите, и руските деца да помнят общата ни историята и дружбата между дедите им".

Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков на тържество по повод 40-та годишнина от основаването на Руския културно-информационен център в София.

Миков каза още, че РКИЦ e спомогнал младите да помнят своята история, но и да познават културата на другите страни.

"Центърът е нещо повече - той е дом на руската култура, защото всички български и чужди граждани могат от тук да намерят пътя към културата и дружбата между нашите народи", заяви лидерът на социалистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2015 в 12:12

Колко да е вековна и непреходна с държава на 25 години?
Ленин е казва: Съветския съюз няма нищо общо с Русия.
Путин е казва: Руската федерация няма нищо общо със Съветския съюз.
А на всичкото отгоре според върховния съд на Руската федерация акта за създаването й е абсолютно незакоен. Така че споре собствения й върховен съд Руската федерация е незаконна държава.

13.11 2015 в 11:16

България трябва да бъде далеч от народ, който в 21 век пие и ослепяла от мъжки одеколони, поради безпаричие.

13.11 2015 в 10:56

Хан Тутку, ти напиши "Рада дълбоката" и се потапяй.

http://www.blitz.bg/news/article/37436713.11 2015 в 10:29

Миков: Дружбата между България и Русия е непреходна

Димитров: „Дружбата със СССР е тъй жизнено необходима като слънцето и въздуха за всяко живо същество”


СССР се помина. Останахме без "слънце" и "въздух" и сме по-добре.

2017г. и Рашка ке падне и ще сме още по-добре.

А общото межу онези двамата по-горе е любовта им към .... Не не към Кремъл а към чашката

13.11 2015 в 08:31

Абе, Миков! Та нали вие изпратихте министъра си на външните работи да отиде в укрина и признае убийствата им в Донецк и Луганск? При това преди още да е отишъл който и да е от останалите т.н. демократични държави. Кого убиваха кандидат-партньорите ви за европа?
А соросоидите, които са писали какво е станало преди 200 и кусур години, нека прочетат, ако не са чували все още, кой бомбардира София и стотици български градове и села преди 70 години. Кой хвърляше бомбите си над жилищни сгради, църкви, библиотеки и всичко друго, което няма нищо общо с военните?

13.11 2015 в 07:27

Какво правят руските комунисти -> пият, а българските комундели -> подражават!!!
--------------------
К'ва руЦка култура бе идиот,малкото създадено е от евреи до шотландци, а руската свиня става само за пушечно месо!!!---пардон, то там и свине няма а само едни алкохолизирани идиоти.

13.11 2015 в 07:10

Ако не се премахне двойното гражданство Мухито ще се окаже прав за още десет-двайсет години, след които дружбата ще стане само руска.

13.11 2015 в 07:01

Мики, ся, разбирам, че бая пръвак се изле напоследък (то си му е и сезона, де), ама ха зАпри са малко, ти са не на напука, да го еба! Остави си малко черен дроб и за Коледа, де! :D

13.11 2015 в 01:34

Петър-Емил е като дядо си мил.Препънат в гората, върви по тревата.Петър-Емил е признат активист: турист,комунист,социалист. Доктор на тоталитарните науки. Не е като някои неуки. За всеки проблем ще реши, коя партия не греши. Неговите ученици вече са в редици. Те проблемите си ги решават с песента на Витошара: " Само от спортист в планината ти ще се спасиш,защото долу е полиция, горе е милиция и навсякъде авиация без комуникация.".

13.11 2015 в 01:05

Пуав си, длугалю Миков! Като се от опустошаването на Доброджа и Мизия от Светослав I през 10 век и се стигне до съвременното скърцане със зъби и тук-таме злобни подмятания като това на товарещия Жириновски, че българите сме трябвало да лазим в нозете на русите, „дружбата“ помежду ни наистина е „непреходна“... Специално за вашата клика от „другари“ съм убеден, че и работите усърдно да се запази все такава!
 
X

Парламентът на живо