Миков: Оставката ми ще се разглежда на пленум

Ивайло Анев Последна промяна на 02 ноември 2015 в 13:23 4854 16

Снимка БГНЕС

Председателят на БСП Михаил Миков и членове на партията дадоха пресконференция в централата на столетницата.

"Това е тежка загуба", така лидерът на БСП Михаил Миков оцени  изминалите местни избори.

Той беше категоричен, че няма как да има друга оценка за изборните резултати след втория тур. „Тази оценка не кореспондира с внушенията за заличаването на БСП от политическата карта", уточни Миков.

Той обеща, че ще има анализ за причините и той ще стигне до заседанието на пленума след две седмици. Лидерът на столетницата обясни, че причините са много. Според него БСП не може да стигне до голям кръг граждани. 

"Необходими са ускоряване на организационните дейности. Трябва да се намерят ефикасни механизми за да стане партията по-силна", категоричен беше социалистът и добави, че в страната се формира парична демокрация.

Той не пропусна да поздрави победителите в тези избори и каза, че не желае да коментира оставката си, а ще бъде отнесена като тема в предстоящия националния съвет.

По думите му членове на ръководството са заявили готовност да подадат оставки, но всичко това предстои да се обсъжда.

"БСП е втора политическа сила, това не ни задоволява, коментираха още от “Позитано”. Социалистите уточниха и че ще искат касиране на изборите по места, но отказаха да назоват конкретни райони, защото в момента се подготвяли жалбите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2015 в 16:57

Значи лошата политическа конюнктура и нелоялна конкуренция от другите фирми, пардон, партии и организационни дейности са главнио проблем. Не можел да представи вели идеи на широката публика. Няма вече естрада. Започва също парично пазарната демокрация, едно разпределяне на пари. За огромно тяхно съжаление без тях. На пленума това ще си анализират и говорят. И така, другари и другарки, това успя да измисли Микича. Закривай.

02.11 2015 в 15:22

Още веднъж, прощавайте! Пак съм сгрешила - вместо БПЦ да се чете БСП! Така става, като не си прочитам написаното!

02.11 2015 в 15:21

Първанов разпра тая партия като нож протрита риза. Браво на екс-червения фес.

02.11 2015 в 15:19

Прощавайте! По-горе, в бързината съм написала БПЦ вместо ПСП! Надявам се сте се досетили сами!

02.11 2015 в 15:04

Не разбирам на какво толкова се радвате?! Нали се борихте с комунистите? И какво постигнахте? Да, БЦП загуби, но БКП победи в цяла Бъргария и обратен ход в близките 10тина пък и по-вече години няма да има! По възрастнита да си припомнят как беше при тато, да разкажат и на децата си, защото ще им е полезно - мислиш едно, на ухо говориш друго, на работното място и по телефона НЕ произнасяш думички, които могат да обидят властта! Свиваш се в прокъсаната си черупка, забравяш какво е достойнство и си слагаш перде на очите, когато приберат другарчето ти! Това мисля ще ви е по-полезно от крякането от радост за днешната победа! Да ви е честита и умната!

02.11 2015 в 14:51

Кръстниците на организираната престъпност в пост-социалистическа България, изметени от следващите мераклии.
Нарича се ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР.

02.11 2015 в 14:51

Пак ще се анализирате на поредната сектантска среща. Вече си мисля, чв го правите нарочно... Всички свестни хора се махнаха от вас.

02.11 2015 в 14:43

Нищо не се е променило - те пак загубиха изборите и пак ще си "направят анализ". Този анализ вече 6 години го правите - не е ли готов?

А докато се наанализират, ще станат трета, а после и четвърта политичска сила. И от там нататък пътят е само надолу (за справка: СДС).

02.11 2015 в 14:40

Няма нужда от оставка! Посоката на БСП ми харесва! :D

02.11 2015 в 14:33

Според мен е важно да има лява алтернатива във всяка демокрация (макар че аз клоня леко надясно). Проблемът на БСП е, че не са лява алтернатива, а безогледна мафия и дори най-твърдите им гласоподаватели се разочароват и просто не гласуват. Когато си отворят очите и го проумеят (и изритат мафията), ще се оправят. Имаха шанс след 1997-ма, но го пропиляха. След като не успяват, няма да има БСП. След тях ще дойдат други (но дано не са същите хора).