БСП зове: Всички общинари в София срещу ГЕРБ и РБ

OFFNews 11 ноември 2015 в 12:12 2806 8

Лидерът на социалистите в София Калоян Паргов, който ще бъде и председател на групата в Столичния общински съвет, изпрати писма до АВБ, Движение 21, ВМРО-БНД, Атака, Глас народен и Зелените, в които ги кани да формират единен опозиционен блок в Столичния общински съвет.

В писмото се казва:

„Във връзка с конституирането на новия Столичен общински съвет и заявените по време на предизборната кампания виждания и политики за развитието на Столична община, ние, общинските съветници от БСП Лява България, Ви отправяме покана за формирането на единен опозиционен блок “Нова визия за София“ в СОС. Наименованието на блока е работно и подлежи на обсъждане.

Целта на формирането на опозиционния блок е да обединим усилията си за промяна на статуквото и скъсване с порочната практика СОС да бъде подчичнен на волята на една политическа партия. Както и ефикасна борба с порочните корупционни практики, нагласените търгове и обществени поръчки, които традиционно се печелят от едни и същи фирми, близки до управляващите.

Взаимодействието ни в рамките на опозиционния блок да бъде насочено към преодоляването на дисбаланса в развитието и финансирането на различните райони на София.

Приоритетите в работата ни като общински съветници да бъдат свързани с увеличаване дела на средствата от общинския бюджет, предназначени за развитие на дейностите свързани с образованието, здравеопазването, социалните дейности и спортната инфраструктура; подръжката на междублоковите пространства, в това число изграждането на детски и спортни площадки; опазването на зелените площи и парковете; гарантиране на екологична среда; изграждане и поддръжка на уличното осветление в кварталите, с цел гарантиране сигурността на гражданите; възстановяване и ремонт на вътрешнокварталната улична инфраструктура. 
Подаваме Ви ръка, за съвместна обща политика в Столичния общински съвет, за доброто на хората, които живеят и работят в София.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!