Quantcast

БСП: ДСБ катастрофира и избяга от мястото на инцидента

OFFNews Последна промяна на 14 декември 2015 в 09:56 2534 5

Снимка БГНЕС - архив

„БСП има своята ясна позиция за съдебната реформа и ние неведнъж сме казвали, че сме против реформата в този й вид, защото тя не води до съществени резултати”.

Това каза народният представител от БСП Чавдар Георгиев в ефира на BG on Аir. Той добави, че ДСБ, които са били инициатори на тази реформа, явно са имали нещо друго в предвид и заради това, че не се е осъществило напускат безславно. „Това, което направиха те е все едно да направиш катастрофа и да избягаш от местопроизшествието”, обясни Георгиев.

Народният представител каза още, че личността на бъдещия правосъден министър има значение, но по-важни са политиките, които в момента се формират от едно управляващо дясно мнозинство и че те не са в интерес на хората. Той заяви, че управляващите трябва да си решат въпроса с министъра. „В момента няма основание да се говори за предсрочни парламентарни избори, защото това управляващо мнозинство има достатъчно гласове, за да формира политики”, категоричен бе народният представител. Според него най-нестабилният елемент от мнозинството е излязъл от него и може би кабинетът ще се стабилизира поне в следващите месеци.

„Премиерът заяви намерение за промяна в кабинета и съчетаването на предсрочни избори с президентските, при условие, че целият РБ излезе от мнозинството. Вероятно това няма да се случи засега”, коментира Чавдар Георгиев. Той обясни, че пред обществото не стои въпросът за свикване на ВНС, защото никой не е дал обяснение защо е нужно това. „БСП не подкрепя таи идея, защото това не е част от проблемите на обществото", категоричен бе народният представител.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.12 2015 в 10:51

овият-стар зам.-министър на околната среда, назначен днес от премиера Пламен Орешарски, има значителен принос за една от наказателните процедури срещу държавата, заведени от Брюксел.

Става дума за процедурата, открита заради Общия устройствен план на община Царево, който предвиждаше ново застрояване на хиляди декари по цялото Южно Черноморие, в границите на природен парк „Странджа“. Този план бе дело на арх. Калин Тихолов, който бе номиниран от премиера Пламен Орешарски за министър на инвестиционното проектиране, и ден по-късно заменен от колегата му Иван Данов, с когото делят кабинет в архитектурния университет в София (УАСГ).

14.12 2015 в 10:43

баце, ти кой беше бе

14.12 2015 в 10:41

Напоследък все това недоразумение пробутват по медиите. Но пък това говори за "интелектуалния багаж" на другарите.

14.12 2015 в 10:38

.

Сега ще гледаме бой между Рада Дълбоката ,Велизар Енчев и Кадиев за 5 минути време за изказване в НС.

Ох, баня.
Ох кеф.

14.12 2015 в 10:05

Ха-ха, ще ви се, тъпи червени боклуци.