Методи Андреев ще иска оставката на министър Лукарски

OFFNews 24 септември 2015 в 16:35 4073 9

Снимка БГНЕС/Николай Драганов

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев би поискал оставката на икономическия министър Божидар Лукарски, но щял да остави това да свършат синдикатите.

Това обяви той на пресконференция, дадена днес в Пловдив.

По думите му това е заради неефективната работа на последните два борда на ВМЗ-Сопот и заради неясното уволнение на доскорошния търговски пълномощник Богдан Богданов. Заради нередностите, депутатът прекръсти министъра на „Лукавски”.

Андреев беше категоричен, че депутати от ГЕРБ ще поискат поредица от проверки за актуалното състояние на ВМЗ-Сопот за периода от три години назад.

"Проверките ще бъдат от всякакви институции, които имат отношение", закани се той и уточни, че ще инициира поредица питания на парламентарен контрол към Лукарски веднага след изборите.

Според депутата, последните три директорски съвета на ВМЗ-Сопот не са работили в интерес на предприятието, а за частни и партийни цели.

"В момента оръжейният завод, който има 160 милиона лева публични задължения, изработва месечно продукция за 20 милиона лева. Следващите години се очакват поръчки за над 300 милиона лева, което е предпоставка предприятието да се стабилизира, но за целта на ръководни позиции трябва да влязат хора с принципи и с ясни ангажименти", допълни депутатът от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!