Касим Дал открехва вратата за противниците на Доган, но без агенти на ДС

Група във фейсбук: Не на "ДуПеСе", Хюсеин Хафъзов да стане лидер на новата партия

Юлиана Ончева 27 декември 2015 в 09:30 15261 7

Касим Дал открехва вратата за противниците на Доган, но без агенти на ДС

Снимка Фейсбук на Касим Дал

В Народна партия "Свобода и достойнство" няма агенти на ДС, но вратата ни е отворена за хора, които са съпричастни на идеите ни. Това заяви основателят на НПСД Касим Дал в коментар за последните събития в ДПС. 

В интервю за турското идсание ajansbg той подчертава, че е предвидил подобно развитие още през 2010 г., когато се оттегли като зам.-председател на ДПС. Той бе изключен от движението на 18 февруари 2011 г.

На въпрос дали НПСД би работила с партия, основана от Лютви Местан, Дал отговоря - нека първо да видим дали и каква партия ще основе.

Във фейсбук е създадена затворена група Ардински глас, която призовава за създаване на нова партия и нарича ДПС "Ду Пе Се". 

"Точно сега е моментът да се основе нова политическа партия, без сегашните руски клоуни на страната. Точно когато Ду Пе Се се заиграва с нашия етнос. Братя, разберете едно, от тази така наречена партия никога, ама никога не е мислила за интересите на хората, а само техния собствен интерес. Със или без тях, ние пак ще просъществуваме като нация. Трява да се опълчим на тези
шеитани, разберете едно, тези хора на използват, тези хора са агенти на КГБ, Години наред на използват като стадо овце, знам че ви е страх, но страха е до едно място. Както Ататюрк е казал, със молитви воина не се печели, a със деиствия. Разберете едно, тази комунистическа партия, където властва има безработица, има анархия,умишлено не се инвестира, за да са хората бедни, а бедния човек на всичко е склонен. Не на ДПС и продажните им клики!", пиша в групата един от създателите й. 

Има и публикации на турски език, които призовават Хюсеин Хафъзов да стане новият лидер на бъдещата партия на хората около Лютви Местан. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Юлиян Караджов: Нивата на употреба на райски газ са чудовищни