Марешки: Каракачанов е коалиционен партньор на Бареков и с пари от КТБ плащаше да му вдигат рейтинга

OFFNews 02 юни 2018 в 11:32 5285 3

Лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки отговори на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов с обвинения, в които включи и плащания с пари от КТБ. 

Каракачанов препоръча на Марешки да си пие хапчетата преди дни, след като лидерът на "Воля" поиска налагане на мораторим върху проектите „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“ и „Придобиване на нов тип боен самолет“. Марешки подчерта, че модернизацията на армията трябва да бъде спряна, докато "не се оправят всички проблеми в държавата".

Пред БНТ Марешки каза, че Каракачанов трябва да напусне правителството възможно най-бързо, като призова коалиционните му партньори Валери Симеонов и Волен Сидеров да се разграничат от него.

"Не аз, а той трябва да пие хапчета. Да не забравяме, че Каракачанов е коалиционен партньор и на Николай Бареков и с пари от КТБ е плащано на рейтингови агенции да му вдигат рейтинга", посочи Марешки. На изборите за европарламент през 2014 г. ВМРО, лидер на която е Каракачанов, беше в коалиция с партията на Бареков "България без цензура".

Марешки каза, че няма проблем с останалите партии от "Обединени патриоти", но настоя ВМРО и Каракачанов да напуснат властта и призова вицепремиерът да се яви самостоятелно на избори, за да може да го победи.

"Той обаче няма да го направи, защото е или на гърба на Костов, или на гърба на Бареков, а сега на гърба на Сидеров и Симеонов", добави Марешки.

Той коментира и посещението на премиера Бойко Борисов в Москва, като заяви, че е направил така, че сле него в Русия да отиде президентът Румен Радев, а след това и Борисов. 

Той припомни, че беше на Червения площад в Москва на 9 май за Деня на победата.

Радев посети Русия за 24 май, а дни по-късно в Москва беше и Борисов. 

"Аз знаех, че ще поканят Румен Радев. Когато бях в Москва се говореше затова", добави Марешки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12373

3

Emigirl

04.06 2018 в 16:16

Мръсните и откраднати пари от КТБ напълниха гушите на доста незаслужили..

12284

2

Kristiano789

04.06 2018 в 10:52

Това КТБ....Колко години го дъвчем, колко обвинения се изсипаха и нищо. Кучето си лае, керванът си върви. Тази поговорка много точно описва случващото се в милата ни родина.

11962

1

Мюнхен

03.06 2018 в 17:34

Каракачанов прати като свой представител в министерството на правосъдието зам.министър- т .нар. "проф." Проданов, който нищо не разбира от право, хеле пък от затвори, изпълнение на наказанията, наказателно право, нищо. Трябва да го уволнят, но го пазят заради "коалиционния партньор". Този човечец носи отговорност за бягството на двамата затворници, за състоянието на затворите, за ниското заплащане на надзирателите. Защо още не са го уволнили ? Това показва какви са кадрите на Каракачанов.