Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Каракачанов посъветва Марешки да си пие хапчетата

OFFNews 30 май 2018 в 14:45 3073 1

Красимир Каракачанов

Веселин Марешки разбира от лекарства и е по-добре да си пие хапчетата, вместо да се занимава с българската армия.

Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на международната
изложба, цитиран от "24 часа".

Каракачанов посъветва Марешки да не се занимава с това, което не разбира. Думите на вицепремиера идват по повод искането на лидера на "Воля" за налагане на мораторим върху проектите „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“ и „Придобиване на нов тип боен самолет“.

По-рано днес лидерът на "Воля" обяви, че модернизацията на армията трябва да бъде спряна, докато "не се оправят всички проблеми в държавата".

"Когато останат пари, тогава да си купуваме луксозни играчки", каза Марешки пред Нова тв и се закани партията му да иска оставката на министър Красимир Каракачанов. Според лидера на "Воля" патриотите преди време сами предлагали пенсиите да бъдат увеличени, като бъдат взети пари от военното министерство, предвидени за купуването на фрегати за военноморските сили.

Малко след лидера на "Воля" в ефира на същата телевизия депутатът от ВМРО Милен Михов обяви, че Марешки се отмята от собствената си управленска програма. "В управленската програма на ВОЛЯ, има такава програма, тя стои на официалния сайт на партията, в раздел "Отбрана", където има 6 точки, втората е: "Едновременно стартиране и реализация на трите модернизационни проекта във въоръжените сили – военновъздушни, сухопътни и морски", каза Михов

Спорът между Марешки и "Обединените патриоти" продължи и по време на днешното пленарно заседание

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!