Мая Манолова: Кабинетът ще работи до два месеца преди изборите

OFFNews Последна промяна на 13 юни 2014 в 08:29 5138 10

Кабинетът на Пламен Орешарски ще работи до два месеца преди изборите, след консултации с президента, който трябва да насрочи дата за предсрочните избори. 

Това каза Мая Манолова от БСП в ефира на Нова телевизия в коментар за датата на предсрочните избори. Тя обясни, че БСП не се притеснява от предсрочни избори.

"В оставка или не това правителство ще работи до два месеца преди изборния ден. Не е норамло изборите да се проведат през август или началото на септември. Датата трябва да бъде такава, че да даде на максимален брой граждани да гласуват", каза Манолова и обясни, че БСП са за избори възможно най-скоро заради несигурността на ситуацията.

Манолова обясни, че след консултации при президента партиите трябва да се съгласят за това кога да се проведат изборите. Така правителството на Орешарски ще работи в оставка до два месеца преди изборите, защото това е срокът, в който Конституцията дава мандат служебното правителство. С назначаването на служебен кабинет президентът трябва да насрочи и дата за изборите. 

"Сергей направи една много смела постъпка, на която много малко лидери биха били способни. Нека да си кажем честно, че правителството можеше да работи и още. Пресконференцията на ДПС очерта хоризонт на правителството и по този начин му върза ръцете", каза Манолова. Тя обясни, че лидерът на БСП е могъл да се договори с ДПС за живот на правителтвото за една година, в която да бъдат изпълнени поетите към избирателите ангажименти. Станишев обаче показал, че партията не се е вкопчила във властта.

"Тази постъпка на БСП трябва да бъде окачествена като смела постъпка - да си тръгнем от властта, не когато има протести за да ни кажат, че сме се вкопчили. БСП го направи, когато улицата е спокойна", обясни Манолова и даде пример с оставката на правителството на ГЕРБ, когато по улиците са се самозапалвали хора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.06 2014 в 14:19

Българка -> много е жалко да гледам промити глупаци които не си дават сметка че мозъка на въпросната кокошка е с големина на орех - дотолкова че да говори глупости когато и дадат възможност. Може би не знаете уважаема, че въпросната кокошка внесе поправката в наказателния кодекс 'Ванко 1', с помощта на която въпросния 'бизнесмен' беше пуснат на свобода ? За хора толериращи явни престъпници срещу пари, системно манипулиращи избори, използващи влиянието си за манпулация в избирателните им райони (Кюстендил) и най-вече - демонстриращи наглост в отношението си към хората от които откраднаха сегашната власт - никаква толерантност. На вас може да ви е достатъчно да ви пълнят главата с празни приказки, ама прочетете повече за госпожата преди да я предлагате за шеф на БСП :D

14.06 2014 в 11:53

Тази жена е голямо дрънкало!!!

13.06 2014 в 15:56

Да не се махнеш от мястот където не те искат е смелост? Да упорстваш да вършиш нещо с което не се справяш е смелост? Да нямаш цел освен свалянето или недопускането на някого на власт е мъдрост. Правителствата са на власт за да правят неща в полза на народа си, не да прокарват нечии интереси или интересчета. Стига демагогия - Манолова лансира КОстинброд с ясното съзнание като юрист, че нарушава закона - сега да си понесе последствията - има да я разкарват като панаирджйска мечка по съдилищата.

13.06 2014 в 11:10

Милинките те златнички. Смели и храбри комуняги бродят по нашия вилает братя! Не се плашете ако Местан паша не си намери нови друзя пак ще се лее соц.-турска любоффф с елемент на тих фашизъм.

13.06 2014 в 10:57

И какво, похвално било, че е за да си толкова нагъл трябва доста смелост? Тази ли безумица трябва да бъде "окачествена като смела постъпка"!?!

Превеждам изказването на наш език:

-Правителството можеше да краде и още, но реши, че може и да се подмаже на простия народ и се оттегли смутено, то не било вкопчено във властта...
-Бойко направи това, ама ние сме много по-готини и го правим по-добре.
...
А като се сетя, че някои хора вярват на това наистина......

13.06 2014 в 10:57

Не съм фен на БСП,но харесвам когато има хубави неща в противника. Станишев не е за политик,не е и за лидер, но си има добър екип.Мисля си, че ако г-жа Манолова е на неговото място, БСП много ще спечели. Има всички качества за лидер и ако не е оценена за това само партията ще загуби.

13.06 2014 в 09:45

Голям смях :) Отишли си доброволно, едва ли не. Смело към оставката! Ей на това му се вика опорна точка. Тия дето ги измислят и да се осерат, ще се изкарат смели.

13.06 2014 в 09:12

Добрев също сдаде властта. Бая бяхте осрали нещата тогава. Само гадая какво е сега. Сергей да сдава властта? Бог да ни пази. Какви ли сте ги надробили сега.

13.06 2014 в 09:06

Оставка ма! :) :)

13.06 2014 в 09:05

Как искам да ви видя по стълбовете на уличното осветление...