Бареков: С избори през юли Станишев иска да спаси мястото си в Брюксел

OFFNews 11 юни 2014 в 11:42 4549 8

Николай Баркеов

"В Брюксел научих, че Станишев е взел решението за предсрочните избори през юли само и само да запази евродепутатското си място, защото ако Народното събрание продължи да работи, той най-късно на 24 юли ще трябва да се откаже от мандата си в българския парламент, за да остане евродепутат."

Такава теория изрази лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по повод новината, че председателят на левицата Сергей Станишев иска предсрочните избори да са в края на юли.

Според бившия журналист вчерашното изказване на Станишев показва, че "Сергей и Моника са решили да бягат, а той да запази мястото си в Европарламента."

По думите на Бареков Станишев иска Народното събрание да се разпусне по-бързо, защото в противен случай той ще е в конфликт на интереси, тъй като е евродепутат, но още не се е отказал от мястото си в българския парламент.

"Той иска да разпусне парламента по-рано , за да не влиза в конфликт на интереси и да не се отказва от мандата си в България, което би се определило като бягство и дезертьорство. Това е личната и инфантилна причина той да настоява за незабавно разпускане на парламента", смята Бареков.

Той подчертава още, че лидерът на БСП Сергей Станишев е "тотално сринат" от своята "законна половинка Моника."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков