Орешарски, вот на недоверие и референдум чакат ГЕРБ

OFFNews 13 юни 2014 в 07:10 2936 1

Пленарна зала

Тежък работен ден се очертава за депутатите в Народното събрание, в случай, че парламентът успее да събере кворум, за да открие заседанието.

Първа точка в днешната програма е гласуването по петия вот на недоверие срещу кабинета на тема финансовата политика на правителството, чиито дискусии се проведоха в сряда.

След провала на вчерашното заседание председателят на парламента Михаил Миков обяви, че ще вмъкне в днешната програма и разглеждането на въпроса с референдума за изборните правила.

В сряда пък по предложение на ГЕРБ в седмичната работа на парламента бе заложено изслушване на премиера Орешарски и енергийния министър Драгомир Стойнев по темата „Южен поток“.

Всички тези теми обаче зависят от благоволението на ГЕРБ, след като в сряда „Атака“ поиска оставка и вчера не се появи в пленарна зала, за да закрепи кворума. От ГЕРБ пък обявиха, че ще участват в работата на парламента само по темите, които бъдат договорени на бъдещия Консултативен съвет за национална сигурност, който ще се проведе при президента във вторник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови