Лукарски: Шефът на ДАНС е професионалист, но Борисов решава

OFFNews Последна промяна на 05 март 2015 в 19:17 4029 12

Снимка БГНЕС

"Председателят на ДАНС Владимир Писанчев си върши добре работата. Той е професионалист. Не на всяка цена трябва да има кадрови смени, за да има реформи", обяви министърът на икономиката Божидар Лукарски в студиото на БТВ по повод предложението на премиера Борисов да поиска оставките на главния секретар на МВР и председателя на ДАНС.

Добрите впечатления лидерът на СДС от Писанчев си създал след професионални контакти и съвместна работа с председателя на ДАНС. Преди дни Лукарски получил писмо от шефа на агенцията за предприятието "Дунарит".

"Сигналът е засекретен и представлява класифицирана информация, но може да взриви не само финансовата стабилност, но и националната сигурност в държавата", обяви министърът на икономиката.

Заради писмото на ДАНС Лукарски предложил на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС да се спре лиценза за шест месеца. Решението е прието на 27 февруари.

Министърът отказа да обяви конкретни данни по сигнала, но намекна, че в писмото има факти, свързани с движение на съмнителни финансови потоци към предприятието.

Русенското предприятие "Дунарит" е част от структурата от фирми около затворената Корпоративна търговска банка (КТБ). Предприятието е в списък на най-големите длъжници на фалиралата банка с кредити - 90 млн. лева.

"Казусът с "Дунарит" и професионалните ми отношения с Писанчев ме карат да мисля, че той е професионалист и притежава нужната експертиза да ръководи ДАНС, но все пак прерогатив за оставката му има премиерът Бойко Борисов", посочи Лукарски.

Министърът на икономиката не счита, че оставката на министър Вучков може да създаде взривоопасна обстановка в политическата среда у нас.

"Имаше напрежение, но не и сътресение. Не беше избран удачно момента. Реформите в МВР започнаха по времето на министър Вучков, имам много приятни впечатления от него като професионалист и човек, но те ще бъдат довършени от г-жа Бъчварова", прогнозира министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2015 в 16:27

Ники, брат и ти си МИ МНОГО ПРОТИВЕН! НЕ мога да ти гледам тъпата физиономия и най-добре се скрий в Драгалевци! ТРОЛ!

06.03 2015 в 15:42

Лукарски ми е много противен :(
За това ли гласувах за РБ, да му гледам противната мутра ??!

06.03 2015 в 10:10

Ботурът Кракра да си оди дома на село! Оти си е тъп селяндур, ама с компютър.

06.03 2015 в 10:07

Кумчо ти вълчо всеки ден работи с Писанчев и затова знае, че не е професионалист. Понеже кумчо ти вълчо е ТРОЛ мръсен с големи кофи помия в ръщете!

06.03 2015 в 10:03

БОКЛУК смотан и прост! МНОГО си необразован и тъп. Затова си ТРОЛ, защото не знаеш КЪДЕ е живял и живее от 42 години Лукарски. А някой да го е виждал поне веднъж за тези 42 години в Перник??? Н И К О Й !

06.03 2015 в 00:56

Само да ви кажа, господа управляващи. На следващите избори ще гласувам за някое недоразумение. Може да излезе по-сполучлив избор. Няма да ви удостоя с удоволствието да не гласувам, но на вас да ви еба путката майчина.

05.03 2015 в 22:17

Крайно време е този ботур да си оди дома в Перник.

05.03 2015 в 21:51

Този, икономиката ли ще развива или ще продължава да се явява като интелектуален плювалник с милиардите дълг!

05.03 2015 в 21:20

Странно, че злобните идиоти-тролове от БСП, Батака и ДСБ не плюят по социоложка, която няма никакъв опит и нужното образование и ще командва МВР. Сигурно, защото си изхабиха слюнките и плюнките по юриста ВЕЧЕ УТВЪРДЕН като министър на икономиката.

05.03 2015 в 21:15

Колко хубаво, че нито Бойко, нито експертите решават кой си върши работата и кой не. И затова кучетата - тролове си лаят, керванът си върви!