Любен Дилов-син похвали Слави Трифонов: Винаги прави нещо смислено

OFFNews Последна промяна на 04 август 2016 в 11:06 6227 6

Снимка бТВ

Слави Трифонов успя да нарита кошера на българската политика, който трябва периодично да бъде сритван, защото има склонността на големите политически маси да изпада в инерция. В момента сме свидетели на една такава инерция.

Това каза почетният председател на Движение „Гергьовден” Любен Дилов-син по бТВ. .

Слави прави нещо много смислено, винаги го е правил, може да не одобряваме методите му, но то е смислено. Въпросите и реакциите на Слави не са много прецизни, но като ефект, като полезност за обществото, аз съм убеден в неговата полезност”, заяви Дилов-син и допълни, че „Гергьовден” ще работи с голяма сила хората да гласуват на този референдум.

Ако той успее, това ще отвори пътя към Велико народно събрание, което е крайно време да се случи, коментира Любен Дилов-син.

Според него въпросът е трябвало да бъде формулиран по друг начин: „За или против сте свикване през 2018 или 2017 г. на последното в историята на България Велико народно събрание, което да...” след което, по думите му, могат да се наредят и 27 въпроса, а не шест.

Относно решението на Конституционния съд за отмяна на половината от въпросите на референдума, Любен Дилов-син заяви, че съдът си е свършил работата и той в случая играе ролята на горна камара на парламента. Според Дилов-син депутатите са се изплашили, а именно те е трябвало да извадят тези три въпроса, защото е било очевидно, още когато са били зададени, че не са конституционосъобразни. Съдът не трябва да се съобразява с настроенията на широките народни маси, каза Дилов-син.

Глупаво е да противопоставяш народа на съда. Съдът не е казал „Не правете референдум”, просто не е добре формулиран въпросът.

Движение „Гергьовден” подписа договор за сътрудничество с АБВ, с БСП обаче е трудно да се подпише такова споразумение. 

„Още преди 4 или 5 месеца президентът Първанов анонсира опит за едно друго политическо поведение, в което каза – Да, много неща ни разделят очевидно, обаче има задачи, които изискват поне да направим опит да се обединим. Започна един цикъл от срещи, които се мъчиха да изяснят или профила на бъдещия президент, или да търсят отговори на въпроси като демографската криза, какво се случва в Турция, и в тях имаше много широк кръг от участници – над 10 партии”, заяви Любен Дилов-син.

В навечерието на президентските избори ние от "Гергьовден" доста се изнервихме от тази срамежлива нечестност на големите партии, каза още той.

"Гергьовден" реши, че, ако се намери кандидат, който се доближава до този профил, който заедно търсихме, тогава няма значение леви или десни ще го подкрепят, това не е коалиция, която го издига заедно – това, което и вчера говореше Първанов - за мрежова подкрепа.

С АБВ много неща ни разделят, но и много неща ни събират. По фундаментални политически доктрини ние имаме противоположни мнения – ние сме сериозни привърженици на плоския данък, докато те, като по-социална формация, смятат, че прогресивният данък е по-добър. 

С АБВ ще се опитаме да подкрепим кандидат, който е най-близък до нас и който изпълва този профил, който търсихме заедно. Но ако АБВ решат да подкрепят Мая Манолова, ние няма как да я подкрепим, категоричен беше Любен Дилов-син.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29215

6

Лопе де Вега

05.08 2016 в 08:44

Гьотверен, много ти отива този пиздоним. Писна ми от простотии!

17898

3

кикимора

04.08 2016 в 12:16

Готце изглежда изтръска чувала на петата колона продажници до дъно, след като взе да вади и баш пачаврите.

29215

2

Лопе де Вега

04.08 2016 в 11:53

Фурнаджийската лопата хвали чалгата. Халваджията за бозаджията. Писна ми.

14607

1

случайно прочетох

04.08 2016 в 11:44

Едва ли някой се интересува от скудоумието на този палячо!