Шоуто на Слави: Президентът се казва Маринкин. Първото име няма да кажем

Трифонов: Това е врътка на Конституционния съд. А моралът е над закона

OFFNews 28 юли 2016 в 23:40 35102 38

Снимка Булфото

Слави Трифонов.

Черта има: от едната страна е българският народ, а от друга - политическата класа и назначените от нея съдии, заяви в шоуто си тази вечер Слави Трифонов.

По-рано днес стана ясно, че Конституционният съд е отхвърлил три от въпросите от "Референдума на Шоуто на Слави", след като беше сезиран от президента.

Конституционните съдии са единодушни, че въпросите "Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?", "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?" и "Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?" противоречат на Конституцията.

12 души постъпват неморално, но по закон. Подкрепени сме от 700 000 българи. Това, което прави Конституционният съд, е законно, но не е морално. Това е някаква врътка. А моралът е над закона, каза Слави Трифонов.

С референдума наесен имаме тази възможност - текстът на песента "Време е някой да изхвърли боклука" да се превърне в реалност, обяви той.

Президентът, аз му забравих името... Маринкин, мисля, че беше. Ама не ме питайте за първото име, каза в ефир сценаристът Александър Вълчев.

Трифонов го прекъсна, за да не изрече "първото име", с ироничната реплика: "Не, не, това е против СЕМ".

Сценаристът Филип Станев пък прочете стихотворение, написано от него, което завършваше така:

"Тиква, Плевня и съдът, същият ще го ядът, на референдума в денят"

Хубавото в цялата работа, че това решение не е окончателно. Окончателното решение ще го вземе българският народ, когато гласува на референдума, заяви сценаристът Иво Сиромахов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

39

Dimitar Stalev

30.07 2016 в 12:24

Историята го е измислила:Когато се създаде ситуация, според която народът повече неможе да живее така,а управляващите не искат промяна се стига до РЕВОЛЮЦИОННА ОБСТАНОВКА!

11610

38

Prologue

30.07 2016 в 03:43

-И каква ще бъде ползата от "реформи трябва да се правят в народа и в мисленето на хората", ако върхушката е прогнила?-
Ами, ако има земетресение?
-И как народа сам да ги направи тези реформи?-
В България няма как, защото народа нито има потенциала, нито желанието. Аз лично, като човек не чакам някой да ми оправи живота.
-Да се съберем всички на един събор ли?-
Може да ги съберем на един стадион и да ги бием с лопата.
-И най-вече как това да стане без желанието на тези, които са уж избрани от народа за да работят за неговото благо и за осъществяването на неговата воля?-
Това е като да имаш фирма и да наемеш хора, които не те слушат. Къде е проблема?Най-вероятно в теб.
-Че кой и кога е бил независим от т.н. в миналото Велики сили?
Можем ли да кажем, че са независими момента французите, германците или др. народи със силна държава?-
Еми, ако са зависими, нямаше да ги бутат с терористи и бежански вълни, примерно. Защо не им спрат газта?И защо немското бабе е толкова упорито?

21668

37

Руслан

29.07 2016 в 21:15

Този метод да се пробива с простотия Байрачката не го ли изстиска до края?
Ако не сменят подхода са до никъде.
Ама как да го сменят като той върви с хората.

12311

36

Gusta Roro

29.07 2016 в 18:15

[Профил на Prologue"> Prologue

Рейтинг : 903
29.07 2016 в 16:28 35
Ами на ли все някой трябва да управлява?
И каква ще бъде ползата от "реформи трябва да се правят в народа и в мисленето на хората", ако върхушката е прогнила?
И как народа сам да ги направи тези реформи?
Да се съберем всички на един събор ли?
И най-вече как това да стане без желанието на тези, които са уж избрани от народа за да работят за неговото благо и за осъществяването на неговата воля?
"България и нейното бъдеще.А то е независимост от всякакви американци,руснаци,англичани и какви ли още не империалисти!"
Че кой и кога е бил независим от т.н. в миналото Велики сили?
Можем ли да кажем, че са независими момента французите, германците или др. народи със силна държава?

11610

35

Prologue

29.07 2016 в 16:28

Лошо е,че годините си минават и година след година ни пързалят по един и същи начин с някакви надежди за ПРОМЯНА!Кога ще разберем,че промяната не зависи от един или двама индивида,а от самите нас?Фактите-в България няма личност,която да се намеси в политиката и след това да излезе с ДОБРО име. След изминалите референдуми може елементарно да достигнеш до заключението,че в България с референдум нещата не могат да се решат,първо защото народа СПИ и не му пука,второ защото българския политик прави всичко възможно,за да получи правилния отговор от даден референдум и го постига.Главни реформи трябва да се правят в народа и в мисленето на хората, защото българина винаги очаква някой да го оправи,а както виждаме на българската сцена няма нито една личност,която да предприема такива действия, защото реално много малко българи мислят за България и нейното бъдеще.А то е независимост от всякакви американци,руснаци,англичани и какви ли още не империалисти!На първо време трябва да бъдем българофили!

63994

34

Red or Dead

29.07 2016 в 15:44


Афто трело синехи лей малакии.....:)))

Трелено ме;)

63994

31

Red or Dead

29.07 2016 в 13:53

@*инджев.....супер си така с бурката, бълвай злъч и омраза...ние така харесваме......с/у ГЛАСЪТ НА ПРАВДАТА няма с какво да отговорите.......само с дебилни и имбецилни джавкания, или пък с тайни(е, те не са и тайни вече:))) и нищо незначещи “минусчета“......

Чудно ми е само КОГА г-н Йончев ще започне съвсем ЗАСЛУЖЕНО да трие всичките ти “коментари“, защото ти омазваш всяка тема с напълно излишен и ненужен СПАМ....лично аз нямам проблем....няма по-голямо доказателство за човешката глупост и безочие от твоите “коментари/спам“......дерзай, просто си радост за очите ми....

Апропо, бурката ти отива много,придава ти по-интелигентен вид:)))