Кунева: Не може държавата да работи в режим „не дай си Боже“

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2014 в 14:14 4399 4

Меглена Кунева

Неспазването на правила взима човешки животи. Аз съм сигурна, че има много хора, които искат да помогнат на пострадалите семейства след трагедията в Горни Лом. Затова призовавам нашите членове и симпатизанти да се организираме за доброволна помощ в следващите дни. 

Това коментира Меглена Кунева, лидер на партия „Движение България на гражданите“, което е част от Реформаторския блок. 

Тя изказа съболезнованията си на семействата на пострадалите и жертвите, като освен това обяви, че от Реформаторският блок прекратяват кампанията и насочват усилията си в помощ на хората в Горни Лом.

Лидерът на ДБГ изрази мнението си, че институциите непрекъснато трябва да подават информация в днешния и следващите дни, докъде са стигнали спасителните дейности и да организират подкрепа за семействата и близките на пострадалите.

"Това е решението. Както и не просто писане на нови правила на хартия, а контрол върху тези, които ги има и настояване те да се спазват. Сега знам какво ще стане - ще има анкетни комисии, ще се говори за причините за взрива, ще се прехвърлят отговорности от едно към друго ведомство, а въпросът е съвсем друг – със системна и целенасочена работа на институциите и безкомпромисен контрол да се предотвратят такива тежки трагедии.", добави още тя.

Лидерът на ДБГ допълни позицията си за трагедията в село Горни Лом във фейсбук профила си:

"Поводът да говорим днес е тъжен. Прекъсваме кампанията. Молим се за жертвите и за сила на близките им.

Отговорно е обаче да кажем и да го кажем ясно - трагедията в Горни Лом за пореден път показва пълното безхаберие на държавата към гражданите й, към живота им. Постоянно ставаме свидетели на бедствия и инциденти, които могат да бъдат предотвратени. Не е нормално да живеем в държава, която работи в режим "не дай си Боже".

Това означава да не работи съдебната система - стават инциденти, правят се проверки, установяват се нарушения, пишат се актове дори и няма последващи действия, нито контрол, няма налагане със силата на закона на правилата. Трагедии ще има, докато се неглижират правилата, докато има притискана и корумпирана администрация и политически чадъри над нарушителите".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2014 в 17:57

Много съм зле !!!

02.10 2014 в 16:05

Ох, горката! Мисли, мисли, как да блесне и тя с нещо, че само посредственост от нея в тая кампания и измисли колкото и Бойко измисли. ГЕРБ копаха с лопати тя ще насочва усилия... И с какво точно ще помогне на горките хора? С популизъм? Направо да ти се пригади. Дано да се отцепи от РБ!

02.10 2014 в 15:20

... изобщо не си... хмммм... прав!

... по параграфа, че "хората няма да ги върнеме"... дай път на беззакония безкрай!... Не е нормално да живеем в държава, която работи в режим "не дай си Боже". (прекалено деликатно казано)

02.10 2014 в 14:48

Кунева, да си правиш PR с трагедията е не само грозно, но и абсолютно недопустимо. Има неписани граници, които дори ти и другарчетата ти "политици" и политици не бива да прекрачвате.