Кирил Петков влезе в стаята на ''Възраждане'': Не ме е страх от 30 хулигани

Ружа Райчева 07 юни 2023 в 14:28 6829 1

Кирил Петков излиза от стаята на

Снимка Ружа Райчева/OFFNews

Кирил Петков излиза от стаята на "Възраждане"

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков влезе в стаята на "Възраждане" в парламента, след като техни депутати попречиха на Явор Божанков (ПП) да се изкаже от парламентарната трибуна. 

В почивката, дадена непосредствено след това, Кирил Петков направи опит да говори с "Възраждане" и сам влезе в кабинета им в Народното събрание, след което бързо излезе, защото се скара с Костадин Костадинов. 

Петков заяви пред журналистите, че в НС няма място за хулигани и че всеки един депутат е в парламента с гласовете не българските граждани. Той добави, че никой право да цензурира народен представител, докато говори от трибуната.

"Исках да им кажа, че независимо колко просташки са техните маниери, искам да ги уведомя, че това, което, правят е недопустимо. Исках да им покажа, че влизам в стаята с възможността те да си поправят грешката. Нас не ни е страх от такива хулигани и съм готов да стоя в стаята с 30 хулигани", заяви Кирил Петков. 

На свой ред Костадин Костадинов коментира, че не признава правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ. "Лицето Петков влиза в нашата стая и му казвам, че водим разговор, а той казва: "Няма да изляза." Няма да допуснем те да излизат на трибуната - те са лъжци", каза Костадинов за Манол Пейков и Явор Божанков. 

На 1 юни в пленарната зала се стигна до физически сблъсъци между депутати на ПП-ДБ и "Възраждане". След това лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се закани, че оттук нататък неговата група "ще сваля" Манол Пейков и Явор Божанков от ПП-ДБ, щом те се качат на парламентарната трибуна. Тогава Пейков коментира, че нито той, нито Божанков ще се притесняват да излизат на парламентарната трибуна.

След края на днешните дебати за кандидатурата на Делян Пеевски за член на конституционната комисия, депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков направи опит да вземе думата, при което парламентарната група на "Възраждане" скочи на крака и го наобиколи. 

Росен Желязков даде почивка, след което ситуацията се повтори. Той наложи порицание на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов и шестима депутати от групата му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови