Манол Пейков след сблъсъците в НС: Божанков беше сам, а Възраждане – глутница, която му се нахвърли

Двамата не ни е страх да излезем на трибуната след заплахата им да ни свалят всеки път, щом ни видят там – увери депутатът от ПП-ДБ

Ружа Райчева 01 юни 2023 в 12:00 12087 13

Манол Пейков в парламента. На бузата му се вижда драскотина от сблъсъците в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Манол Пейков в парламента. На бузата му се вижда драскотина от сблъсъците в пленарната зала

„Глутница“, която се е нахвърлила върху Явор Божанков, нарече парламентарната група на „Възраждане“ депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Манол Пейков и увери, че нито той, нито Божанков се страхуват да излязат на парламентарната трибуна заради заканата на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов съпартийците му да свалят двамата депутати всеки път, щом ги видят там.

Днешното пленарно заседание беше прекратено след физически сблъсък между парламентарните групи на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и "Възраждане" след декларация на Явор Божанков. Впоследствие Пейков, който получи драскотина в сблъсъка, коментира случилото се така:

„Абсолютно ненормално и нередно е това. Абсолютно ненормално и нередно, и неприемливо. Единственото, което аз направих, е да отида да ги спра, защото Явор Божанков беше сам, а те бяха глутница. Ама „глутница“ е точната дума: група, която е с поведение на глутница. И се нахвърлиха върху него. Оттам нататък, естествено, техният гняв – върху мене. ... По определени причини от няколко седмици ги боли и ще продължава да ги боли за някои неща, които също пък аз им казах“.

ВИДЕО: Плюене, сблъсъци и счупени очила в НС, след като Божанков нарече Цончо Ганев и Костадинов "меки китки"

На брифинг в Народното събрание съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обяви, че те няма да се поддадат на провокациите на "Възраждане" и че ще работят за това България да остане парламентарна република, европейска държава и демократична страна. Той подчерта, в последните дни са налице множество атаки срещу парламентарната република и определи и днешния инцидент като такъв. 

Петков увери, че те ще бъдат гарант, че независимо от провокациите коалицията ще продължи да работи за това България да има демократично и редовно правителство.

Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков пък дочете декларацията си, която стана повод за днешната реакция от страна на "Възраждане" в пленарната зала. В нея той заявява, че начинът да се излезе от паравоенен режим и полупрезидентска република е да се направи редовно правителство, така че президентът Румен Радев да спре да управлява.

"Колкото и да не им се иска, агресията е обречена на провал, интересите не Кремъл започват там, където свършва свободният свят", пише Божанков в декларацията си. 

"Не знам дали сте забелязали, че "Възраждане" говорят за предателство, омраза, разделение. А ние говорим за приятелство, за градеж, говорим за любов в крайна сметка" - каза още Манол Пейков пред журналистите и чрез тях се обърна към избирателите на "Възраждане" с призива да видят, че днес представителите им са се държали като глутница.

"Ние не се страхуваме. Ето, г-н Костадинов казал, че няма да ни допуснат да излезем повече - разбирате ли за какво става дума?", попита Манол Пейков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

13

danvan

05.06 2023 в 19:42

израждане не са толкова опасни, колкото хората, които по различни причини гласуват за тях.

-529

12

6екеr4о

02.06 2023 в 13:54

Уважаемият Кок призовава да не се обръща внимание на вГъзраждане, но днес слушах 5-минутни новини в 10 ч. по БНР, в които 2 пъти включиха запис на лидерчето с лИлавите джуки да плюе "националните предатели"...

Тия трябва да бъдат със сила прогонени! А Волгин на жълтите павета провесен с главата надолу...

1000

11

Kokoshkov

02.06 2023 в 10:19

Възраждане се държат като побеснели човекоядци. Това е парламент. За щастие повечето хора искат България да бъде цивилизована европейска държава.

1000

10

Кок

01.06 2023 в 23:18

Господа Пейков и Божанов моля ви не обръщайте внимание на Руските агенти от Възраждане Плащат им за да съборят Парламента и Радев да продължи да управлява .Оставете ги Копейките да крещят. Целта е да компрометират с размирици парламента .Нещата ще се оправят когато Русия фалира и вече няма да може да им плаща.Затутуй безразличие

318

9

Valioka

01.06 2023 в 17:32

Истината е, че във форума си пишем... Искало ми се е да омлатя и Бареков и Волен... Ама... не става. Копейкин води в листата, ама ... не става. Макар да има реални изгледи той да прескочи всяка граница...

-1555

8

ob1

01.06 2023 в 16:30

Глутница? Може, глутница руZки помияри. Един такъв помним как се кри под маса...
Ае що ги оставят тия псета да джафкат безнаказано? Имат си квестори, охрана, полиция, жандармерия - да ги изхвърлят от залата и НС да си продължи заседанието!

1000

7

Зла свекърва

01.06 2023 в 16:17

Браво на Божанков. Така трябва да се говори от парламентарна трибуна, когато срещу себе си имаш умишлени провокатори и саботьори на парламентаризма.

Предатели на България са тези, които искат да ни извадят от ЕС и НАТО. За едни копейки говоря.

На чужди интереси служат тези, дето Митрофанова сама посочва, че би гласувала за тях.

С чужди, и то неприятелски служби е съгласувано президентството на Радев.

-529

6

6екеr4о

01.06 2023 в 15:14

Батко, с удоволствие бих обул кубинки, та и аз да участвам!

11730

5

Батко

01.06 2023 в 14:15

Коцето има навик да скимти като бита кучка. Да напомним, че преди време Марешки натупа Коцето. Коце, тва са леки заигравки, но идва време за сериозен пердах. Ще почнем с теб, после ще хвърляме чоп за втори - Дренчев или Цончо.

В La Cattedrale ще ви е тесничко. Ла Катедрале, Пл. „Свети Александър Невски“ 1А, 1504 София център, София, България - срещу задния вход парламента. Ах, каква веселба те чака. Ти запали война и първи ще изгориш!

-529

4

6екеr4о

01.06 2023 в 13:43

Цончо одраскал Пейков по лицето, няма информация дали е опитвал и да го оскубе, женски бой от мъжага, заввършил спортно училище!

Тия бяха най-гръмогласните антиваксъри, пък се оказа, че повече от половината им парламентарна група е ваксинирана, те са и страстни хомофоби, да не би ... нищо не казвам, просто питам!?

А късоопашатият се правил на мажага, ма фигурата му е като тунквана вафла, щях да напиша "малка Стюардеса", ама трябва да се обяснява марката цигари на по-младата публика. А и джуките на късоопашатия са лилави, което предполага, че е и страхлив, като цялото му племе...