Касим Дал: Ще вземем над 30% от гласовете в Турция

06 май 2013 в 16:05 2629 3

Касим Дал. Снимка: БГНЕС
Касим Дал. Снимка: БГНЕС

"Очакваме голяма подкрепа - повече от 30% от гласовете - на нашите сънародници в Република Турция" заяви в Шумен основателят на Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД) Касим Дал. 

НПСД ще се яви на изборите в коалиция с НДСВ с №6 в интегралната бюлетина.

„На 27 март председателят на партията Корман Исмаилов имаше среща с премиера на Турция Реджеб Ердоган и получи подкрепата на управляващата там партия и на правителството на страната", каза Дал, който е водач на коалиционната листа за областта.

"Нашите амбиции са много повече от 30%. Смятам, че пред нас вече не стои въпроса дали ще преминем 4% бариера за влизане в Народното събрание, а с колко ще я преминем", заяви Касим Дал.

Увереност в това му давали срещите на председателя на НПСД Корман Исмаилов в Истанбул, Бурса, Гебзе и други големи градове в южната ни съседка. НПСД има представителства във всички по-големи градове в Турция.

Днес Касим Дал и членове на НПСД дариха научна литература на шуменската библиотека "Стилиян Чилингиров". Образованието е основен акцент в предизборната ни платформа, каза Дал.

Той изрази и съжаление, че в Турция са разкрити само 86 избирателни секции за разлика от парламентарните избори през 2009 г., когато секциите бяха 123.

Народната партия "Свобода и достойнство" вече има свои представителства в няколко големи европейски страни като Австрия, Холандия, Испания и ще очаква подкрепа и от техните гласове, каза още Касим Дал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!