Калфин: Кандидатурата на ген. Радев не е спусната от Москва

OFFNews 23 август 2016 в 09:11 6026 6

Снимка бТВ

Кандидатът за президент на левицата ген. Румен Радев не е „спуснат от Москва”, заяви зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин по бТВ. 

Генерал Радев беше избран от номинациите на социалистическата партия, която беше приемлива и за АБВ, посочи Калфин. По думите му кандидатът за вицепрезидент трябва да бъде предложен от кандидата за президент, тъй като са екип, и да бъде приемлива фигура.

Фактът, че ген. Радев не е човек, свързан с политиката, предполага, че и неговият подгласник би могъл да не бъде свързан с политиката, смята Калфин.

По повод предаденият на Турция бизнесмен Абдуллах Бююк Калфин изтъкна, че не знае какво е правил той в България. Дали е развивал някаква дейност, която не е редно да бъде развивана, е нещо, което трябва да знаят службите, и в случая се доверявам на службите, след като са решили, че той трябва да бъде върнат. Предполагам, че имат данни, че той е работил в България по неща, които не са приемливи за страната ни, заяви Калфин.

Според него е неприемливо, че на практика започваме да повтаряме думите на Турция. „Ердоган казва: Турция много се мъчи с мигрантите и Европа не прави нищо. Неприемливо е, когато от български държавници се чува същото”, подчерта бившият външен министър.

Не виждам каква сделка може да бъде сключена за Бююк, посочи още той. Имало е причини той да не получи статута, който е искал, допълни Ивайло Калфин.

Според него към Турция трябва да имаме по-определена и ясна позиция. Този трафик през границата на имигранти не е нещо случайно. Турция трябва не да се оплаква, а да направи всичко възможно да го затвори. Не е приемливо Турция да заплашва ЕС, че щяла да пусне мигрантите, ако не получи безвизов режим. Не може да влезеш в едно семейство, като изриташ вратата и влезеш с взлом, смята Калфин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

6

66

23.08 2016 в 13:41

Теорията, че основно сме славяни, плод на политическа конюнктура ли е или резултат от липсата на научни инструменти?

goo.gl/AVhExZ

11841

5

трафоПОСТ

23.08 2016 в 13:11

Ех, Калфин, какво правиха Корнелия и Гоце в Масква, една седмица преди да се чуе за тоя фатмак?

14057

3

morkoff

23.08 2016 в 09:53

Интересно Калфин от къде знае от кой е пусната, като кандидатурата е на друга партия.

29216

2

Лопе де Вега

23.08 2016 в 09:38

Добре, де. Ама е издигнат от червените, което си е едно и също. Не ли?

Поздрав!