Кадиев: Когато на Василев и Пеевски им е добре, и на БСП и ДПС им е добре

OFFNews 12 юни 2014 в 08:53 5247 17

Когато на Цветан Василев и Делян Пеевски им е добре, и на БСП и ДПС им е добре. За жалост малко са хората, които знаят причината за разделянето между ДПС и БСП.

Това заяви вече бившият депутат от БСП Георги Кадиев пред Нова телевизия тази сутрин.

Кадиев коментира оставката си като пример за това как се прави политика на европейско ниво, когато някой се провали.

"Подадох оставка, защото за мен да си народен представител, не е да имаш имунитет или висока заплата. За мен да си депутат, е да правиш нещо добро за хората. Аз не го чувствам вече така и за това хвърлих оставка."

"Какво значи да отидеш на избори в края на юли? Ако се случи, ще бъде с цел единствено още по-голяма дестабилизация на държавата и партията. От избори през лятото ще спечелят само най-близките на Станишев, защото за реденето на листа са нужни месеци, а той иначе ще седне с една химикалка и ще напише няколко имена", коментира ексдепутатът.

Според Кадиев резултатите за БСП на следващия парламентарен вот ще бъдат разгромяващи. По негови думи социалистите са вече без мисия.

"Ако на миналите избори искахме да върнем България на гражданите, то сега какво? Да я върнем на ГЕРБ?", каза Кадиев.

По негови думи вътрешната битка, която той е водил в БСП е приключила и няма да се опитва да променя партията от вътре.

"Пет години явно съм се борил срещу вятърните мелници. Никой не застана до мен, въпреки че 100% от хората в БСП искат ново ръководство. Въпреки това 99% гласуват против", заяви политикът.

Нежеланието за промяна при социалистите идва от това, че целият партиен апарат е "закачен" някъде корпоративно, смята той.

"Всички мислят за две седмици напред. Дали ще си вземат заплатата. Никой не го интересува бъдещето. Проверете само колко от областните управители на БСП в България са в борда на различни дружества - държавни или частни", заяви Кадиев.

Той коментира още и атаките срещу него, които идват директно от "Позитано" 20.

"Вчера пресцентърът ми пуснал Цветелин Кънчев. Но те го казват по телевизията, не на мен. Аз ги атакуват директно. Аз никога няма да пратя тролове срещу Станишев, както те направиха срещу мен. Хайде като мъже го направете поне", коментира Кадиев вчерашното изявление на ромския лидер Цветелин Кънчев за бизнеса на съпругата на Кадиев.

Ексдепутатът обяви, че неговата мисия за следващия вот ще е да се погрижи ГЕРБ да не получи резултатът, който си мисли, че ще има.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!