Йовчев: Аз съм гърбът на Светлозар Лазаров, не му приех оставката

OFFNews Последна промяна на 08 април 2014 в 08:30 2081 17

Цветлин Йовчев

Снимка БГНЕС

„Главният секретар има гръб в лицето на мен и ще го защитавам, докато продължи да си изпълнява задълженията, докато изпълнява Конституцията и е лоялен.“

Това заяви пред bTV вътрешният министър Цветлин Йовчев в коментар по разследването на спецакцията, което установи, че за трагедията в Лясковец са виновни редови служители, но не и ръководители.

Йовчев заяви, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не е имал вина за случая. Вътрешният министър посочи, че главсекът е предложил да подаде оставка, но Йовчев не е приел.

„Не можем да дадем курбан някого, само и само за да приключим един случай“, категоричен е Йовчев.

Вътрешният министър заяви, че отрядът се е държал „достойно“, макар че тактическата подготовка не е била на ниво.

„Слабостите на отряда са свързани назад във времето с начина, по който е водено обучението. Някои от способите, които не би трябвало да бъдат пренебрегнати, са били пренебрегвани, не са тренирани. По отношение на действията на колегите от отряда – те са се държали изключително достойно в тази ситуация, защото се наслушах на всякакви глупости“, каза Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.04 2014 в 16:51

А гъза разбра ли?
Хахахахахахахаха

12.04 2014 в 16:45

Разбрах че Йовчев е гърба, но не разбрах кой е мозъка на Лазаров.

08.04 2014 в 19:24

Овчев, Овчев, и ти и Урко сте други части на тялото и това определено не е гърба, но ако го напиша ще ме баннат.

08.04 2014 в 19:11

Йовчев-Лазаров са най-добрия и професионално подготвен екип в МВР от години. Нито началниците, нито полицаите от отряда имат вина в конкретния случай. Той им е завещан от бившото ръководство, което не е посмяло да работи докрай по него.

В полицейската работа за съжаление има и такива неприятни епизоди, и обществеността трябва да се отнася към тях с разбиране и да подкрепя полицията, а не да я засипва с негативизъм, при това поръчков.

08.04 2014 в 14:27

Да, момчетата от отряда са се държали изключително достойно ... и затова някои заплатиха с живота си, а други - със здравето ... защото изпълняваха заповеди на некадърните си началници, начело с детето-идиотче Лазаров ...

08.04 2014 в 12:12

Kоя по-точно част на гърба?Според мене-най-долната..........

08.04 2014 в 11:40

Йовчев, Лазаров вие сте жалки безсрамни негодници, цялата държава отвратихте с недостойното си поведение. Как можа госпожа директорката на детската градина от Асеновград, да си подаде моментално оставката за намерената в млякото отрова, дори там нямаше жертви и ранени, дори грешката не е нейна а вероятно не е и на служителите а на млекопроизводителя - следствието ще каже, но жената пое моралната вина, и веднага си хвърли оставката-така се прави. Засрамете се негодници, тази жена излезе по-мъж от вас мишоци жалки гнусни. Нямам думи просто.Жалки сте.

08.04 2014 в 11:20

Нагло и нелепо. Не разбраха ли най-сетне в тази държава, че отговорността е на РЪКОВОДИТЕЛЯ. Поемайки този пост той трябва да знае, че дори последният му подчинен да е сбъркал, отговорността е негова. Това е "кръста" на тази позиция. Затова и той взима в пъти повече пари от този, който е срещу куршумите. Лазаров си е зле, но не мислех, че Йовчев може да падне толкова ниско.

08.04 2014 в 11:09

Затова нищо няма да се промени в нашата хубава родина. Лясковец беше добре отразен в медиите и всеки може да види изявите на Лазаров през целия ден - не мисля, че в тях имаше дори мъничко професионализъм или компетентност, да не говорим за елементарно умение или подготовка да се говори пред медии. Не само, че трябваше да бъде уволнен, но и трябваше да бъде съден. Но...живеем така, както сме си направили.

08.04 2014 в 10:23

... Президентството Защо мълчи... оттам са го назначавали...