Иво Прокопиев: Иван Костов разви манипулативна теза за КТБ

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2014 в 08:23 12097 25

Иво Прокопиев

Иван Костов разви манипулативна теза за състоянието на КТБ, защото е в конфликт на интереси. Това заяви преди „Нова телевизия“ бизнесменът Иво Прокопиев.

„Според мен беше важно в онзи момент, когато г-н Костов разви изцяло манипулативна теза, колегите от „Капитал“ са решили да покажат, че той е в ясен конфликт на интереси. Tози случай e житейска ситуация, а не толкова закононарушение, защото щом парите на семейството ти са там, ти си в конфликт“, заяви Прокопиев в отговор на въпроса защо медията му извади наяве информация за парите, които бившият лидер на ДСБ Иван Костов държи в КТБ.

Според Прокопиев идеята за спасяване на КТБ е нереалистична, защото от малко над 5 млрд. лв. кредитен портфейл банката е раздала 4,9 млрд. лева на фирми, близки до мажоритарния собственик Цветан Василев.

„Това са кредити към свързани лица и това е в грубо нарушение на банковата регулация. А каква част от тях ще бъдат възстановени, е друг въпрос. Това зависи от процеса, по който се управлява несъстоятелността на банката“, посочи Иво Прокопиев.

По думите му идеята банката да бъде подкрепена, за да заработи отново, е несъстоятелна. Според Прокопиев няма как да бъде рекапитализирана банка с такъв огромен размер на капиталова дупка.

По думите на бизнесмена кръгът около Пеевски се опитва да прокара и втори вариант за КТБ - законови промени, които да прехвърлят контрола над банката от ръцете на БНБ в политиците.

Правилният изход според Иво Прокопиев е спазването на закона, а именно – възстановяването на вложенията до 100 000 евро и нищо друго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2014 в 09:38

ПОПРАВКА: да се чете- всички ние данъкоплатците ще покрием влоговете ПОД 100 000 евро.

23.07 2014 в 09:32

За пореден път се убеждавам колко сме тъпи хората и как не се замисляме с какви глупости ни залъгват! Първо, какво каза Костов- НЕ Е ВЯРНО, че в КТБ няма пари. един меьдународен одит ще установи, че има достатъчно пари, за да бъдат покрити влоговете и с помощта на вложителите банката може да бъде оздравена! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-НЕ АКЦИОНЕРИТЕ, А ВЛОЖИТЕЛИТЕ. как става това- ами като вложителите направят план за оздравяване и получат собствеността върху акциите! ето това е голяма, ама голяма рана в сърцето на мафията.как тя ще допусне да й бъде отнет престъпния капитал. нали при един одит и процедура за оздравяване ще лъснат всички кредитни милионери, свързани фирми и фирмички на руснаците и арабите(пеевски и василев) и ще им бъде отнето всичко, което не са успели да спасят в схватката помежду си! и тези капитали ще им бъдат отнети в полза на вложителите, които могат да докажат произхода на парите си! това никога няма да бъде допуснато. Интересно е защо атаката идва от кръга на Прокопиев. И защо неговите медии този път действат в синхрон с протестна мрежа. прокопиев лансира тезата, да не се оздравява КТБ.но ТОВА НЕ Е ЗАКОННО! съгласно закона, всяка банка в несъстоятелност първо се оздравява, и едва ако това е невъзможно, тогава държавата и всички ние данъкоплатци ще покрием влоговете над 100 000 евро. защо Прокопиев не иска оздравяване, защо протестна мрежа му пригласят, атаката не е ли свързана и с оттеглянето на Д Вълчев от РБ?, след като Пръмова се провали на евроизборите за сметка на ДСБ?дали мафията не се мъчи пак да разпадне десните? и отново- отвътре.изобщо десните правят за десети път една и същща грешка- пускат мафиоти в редиците си с цел обединение и повече гласове, но после си плащат двойно и тройно.кога ще се научат- хора от ЦК и ДС надалеч....

22.07 2014 в 09:01

Добре де, Коство имал цял милион, а от 13 години не е във власта.
А другаря Първанов, който имал 80 милиона, той от закуски и представителни ли ги е спестил?
А другаря Бойко Борисов , който имал 2 млрд. евро, той от къде ги е спестил, като от 13 години е на държавна работа?

22.07 2014 в 01:13

Този измислен бизнесмен Иво Прокофиев точно Иван Костов го направи милионер за, кажи речи едно денонощие! Досещате се тогава, какво е близал! Сега хвърля в публичното пространство твърдения без да са подкрепени с , каквито и да било факти! Аз пък правя връзката Пеевски-Прокофиев! Вие си отговорете за общи интереси ли става дума или за конфликт на интереси! Иво, моето момче, няма да просъществуваш още дълго, като милионерче!!!

22.07 2014 в 00:17

Разбира се, че Костов е в конфликт на интереси и той ясно го заяви в интервюто. Всеки, на когото се опитат да откраднат парите от банката, задължително влиза в конфликт на интереси с крадците. Съвсем отделни са въпросите Костов защо ги държи там, защо не казва колко са и защо се държеше като човек, който има какво да крие. Но Прокопиев да не развява тезата за конфликт на интереси като нещо едва ли не противозаконно. Отделно, личното ми мнение е, че Костов този път отигра много лицемерно ситуацията. Не може от една страна Радан Кънев да се извинява за парите на партията в КТБ, а Костов от другата страна да обяснява, че това е нормално. Синхронизирайте си тезите, господа политици. Започвам да симпатизирам все повече на Радан. Млад човек с реални, качествени идеи и амбиция да ги постигне.

21.07 2014 в 22:33

П

21.07 2014 в 21:14

Пепелянке, не съскай толкова злобно, че ти се отразява и на дикцията, и на правописа. Всички разбрахме, че Костови имат влогове в КТБ. На мен ми е по-интересно имат ли Прокопиеви и свързани с тях фирми кредити към КТБ? Ако случайно (ха-ха) отговорът е положителен, не се ли получава странно сходство на интересите на кръга "Капитал" и кръга "Пеевски", за когото знаем че също има кредити, и то необслужвани? И дали момчето от снимката с вид на ръкоблудстващ гимназист не изпада само в конфликт на интереси?

21.07 2014 в 20:38

Е, то се вижда, че си голям "експерт", щом Кодтов е прав, както обикновено...

21.07 2014 в 19:45

Моята "експертиза" показва, че щом и Пеевски (ПИК), и Прокопиев (КАПИТАЛ) плюят по Костов, нещата са пределно ясни: Костов е прав! Както обикновено.

21.07 2014 в 19:20

Прокопиев, скрий се ...