Костов: Защо ДСБ да няма пари в КТБ? В чужда банка ли да ги държи?!

OFFNews Последна промяна на 17 юли 2014 в 19:45 14367 45

Снимка dsb.bg

Иван Костов.

Защо ДСБ да не държи парите си в КТБ? Да станеш вложител в една банка не означава да станеш мафиот, заяви пред БНТ бившият лидер на ДСБ Иван Костов.

Къде да е сметката на ДСБ? В чуждестранна банка ли? Аз като български гражданин ще държа парите си в българска банка, каквито и пари да имам, каза бившият премиер. По време на цялото интервю той говореше единствено на висок глас, а на моменти крещеше.

Разбира се, че защитавам КТБ. Имам остър конфликт на интереси с тези, които искат да ликвидират КТБ. Това няма да стане лесно очевидно. Как ще минат тези хора през нас - попита Иван Костов.

Аз не съм заставал на страната на Цветан Василев и собствениците на КТБ, аз говоря за клиентите на КТБ. Познавам Цветан Василев, аз познавам всички банкери в България, призна той.

Собствениците имат 670 милиона внесен капитал, клиентите на банката имат внесени 6 милиарда и 700 милиона. КТБ е на тези хора, които са си вложили парите в нея. Техният интерес е гигантски, обяви бившият лидер на ДСБ.

За собствениците ще кажа следното: много сериозна е информацията, която излезе в медиите, че оманският фонд и една финансова група в Лондон са предлагали да рефинансират банката, но Управителният съвет на БНБ е отказал. Три пъти са идвали тука и са търсили. Ако тези хора са предлагали да рефинансират банката и управителят на банката, и министър, и заместник-министър са им отказвали, това означава следното - срещу БНБ ще бъде заведено дело в Лондон, което ще бъде спечелено поради грубо нарушение на българското законодателство, каза Костов.

Ще се случи така, че БНБ ще трябва да удовлетвори и да плати интереса на акционерите, които са обявени за престъпници и мафиоти, твърди той.

Ако има предложение на акционерите да рефинансират банката, веднага трябва да се обсъди това предложение, заяви бившият премиер.

Тези, които нападнаха банката, изобщо не знаят какво е 6 милиарда и 700 милиона – това са дребни гризачи, които са решили да изядат слона. 6 милиарда и 700 милиона са толкова много пари, че те могат да се защитят сами. Самите вложители могат да постигнат съгласие помежду си – те могат сами да рефинансират банката си, твърди Иван Костов.

Който е посегнал 6 милиарда и 700 милиона вложения, 10% от икономиката на страната и 10% от вложенията на българските граждани, въобще не знае къде е тръгнал. Това искам да е ясно, да ме чуят тези, които започнаха това нещо срещу нас, обяви той.

Най-чистото решение за казуса с КТБ е Иван Искров да си подаде оставката. И трябва да се намери човек, който има обществено доверие. Моето предложение е Светослав Гаврийски да застане начело на централната банка, каза Иван Костов.

Банката може да се спаси сама, да се рефинансира сама - казвам аз. И съм абсолютно убеден, заяви бившият лидер на ДСБ.

KPMG ще съди БНБ за уронване на престиж, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2014 в 17:10

Като гледам про-костовистките коментари си мисля, че Лийдуей са сключили нов договор с ДСБ. Леко тролчета, да не се заблудите кой е новия тартор :))))

19.07 2014 в 14:51

"бОйко бОрисов е психопат!", нещо много ги познаваш старшините и много те вълнуват:), да не те оножда некой старшинка в миризливото дупе, че така все на "старшина" я въртиш - и все едно и също.А на по долната "мадам Берова" не мога де начудя къде видя "съдържателното" решение което дава Коко за КТБ. Коко освен от икономика на ТеКеЗеСе-та, АПеКа-та, ДеСеО-та и ГРАБЕЖ от нищо други не разбира. Коковата е ясна, иска да сбъдне Станишевата реклама "Гласуваш за Боко - получаваш Коко.

19.07 2014 в 08:41

до "старшината" ,който се мисли за "полковник"...извинявай ,но с тази ли уста ядеш?За акъла,няма да те питам защото в бетонна глава такова нещо няма.

19.07 2014 в 08:06

По-некадърно заглавие при толкова съдържателно интервю не бях виждал. Оф Нюз са много зле. Вместо да се даде заглавие с решението, което дава Костов за КТБ, те пишат жълтини.

19.07 2014 в 06:31

...една жена, герой на виц (кафето и миришело все на Гоцевия кур, щото хващала чашката все с дясната ръка и т.н.и т.н)ще се жертва (ох, не думай) за каузата на БСП и на опъдяния, какво говоря(?!) на осрания от Станишев стол иска да седне. Сега, четете внимателно! Как мислите, един серсемин, шпионер-слухач, анемичен политикономист, продал на болшевиците диаманта на българската икономика НХК - за жълти стотинки - сещате се Коко, дали ще се кандидатира за дупедатин? "Да се жертва, на ползу роду" "да тури "сердце си" си и волята си на алтара на майка България" След Парцалесата Надка-кола-маска-Патка, и Селянина тарикат Софиянски, иде ред на Коко и другия пръдлю, вицето му Евгенето Бакъра, да се опитат да вредат парламентарно. ОТ НАРОДА ЗАВИСИ, ДА ГИ ПОСРЕЩНЕ С КРИВ ПЪПЧИВ КУР ПРЕЗ АЛЧНИТЕ УСТА!!

18.07 2014 в 23:25

до "бОйко бОрисов е психопат": МЪЛЧИ ДЪРТА БРАМТИЯ!ТЪПА МИРИЗЛИВА БЕЗДЕЛНИЦА С БЕДЕН ЕЗИК, ОСКЪДНА МИСЪЛ, БЕЗЦВЕТНИ АНЕМИЧНИ НАТЯКВАНИЯ И ДОСАДНО КАКАНИЖЕНЕ! МОЖЕ И ДА СЕ ВЪЗБУЖДАШ ОТ МИРИЗМАТА НА КОСТОВИТЕ НЕПРАНИ ЧОРАПИ, МОЖЕ И КРИВАТА ПАРЦАЛЕСА -ПАРТИЙНА СЕКРЕТАРКА ДА ТИ СЕ ВИДИ ОРЛЕАНСКАТА ДЕВА - НО ТОВА СИ Е ПРОБЛЕМ ТВОЙ - И ПРИ ДОБРО ЖЕЛАНИЕ - НА ЛЕКУВАЩИЯ ТЕ ПСИХИАТЪР! КОКО СЕ НАСРА С ЦЪФНАЛАТА ВРЪЗКА С МУСТАКАТИЯ БАНДЕР* (ЦЪФНАЛА КАТ' ПРЕСЕН МАЯСЪЛ:)) И ТОВА, ЧЕ ДОБРОВОЛНО СЕ НАЕМАШ С РОЛЯ НА КЛОЗЕТНА ЧИНИЯ НА КОКОВИЯ ГЪЗ - МЕ ЗАБАВЛЯВА, ВЕСЕЛИ И КАРА ДА СЕ ЧУВСТВАМ ДОВОЛЕН, ЧЕ СЪМ ЯДЕОСАЛ ЕДНА ИСТЕРИЧНА БРАМТИЯ!
__________________________________________________

БАНДИР=БАДИТ+БАНКЕР :)

П.П. ПИСАХ, ТЪПА ТРЪТКЕ, ЧЕ ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА СМЕШНИКА БОКО, НО В СРАВНЕНИЕ С КОКО Е КЛАСИ НАД НЕГО! ПОНЕ Е БИЛ ПОЖАРНИКАР, А НЕ ШПИОНЕР-СЛУХАЧ-ПОЛИТИКОНОМИСТ.

18.07 2014 в 22:06

Абсолютно правилно! И наистина Гаврийски трябва да се върне, където му е мястото - като управител на БНБ!

18.07 2014 в 18:24

"полковник" -да не би в бившата /настояща ДС да те водят с чин "старшина"?С този "великолепен " интелект и културно ниво приличаш на бОйко бОрисов ,също като негово отражение в огледалото...Щом се появиш в някой форум веднага го оакваш.Такава ли ти е задачата спусната от генералите?

18.07 2014 в 18:05

ДСБ да няма пари в КТБ? В чужда банка ли да ги държи?! ПРАВИЛЕН ВЪПРОС, А КАТО ПОДВЪПРОС - А НА ЕЛЕНКА ЧОРАПИТЕ МИРИЗЛИВИ ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА ЛИ ДА ГИ ДЪРЖИ, А НА ПАРОДИЯТА "КОМАНДИР" ПРЕПИКАНИТЕ НАПОЛЕОНКИ В ХОЛА ЛИ ДА ГИ ДЪРЖИ? А НОЩНОТО ГЪРНЕ НА МАСАТА ЛИ ДА СИ ГО ДЪРЖАТ? И ВСЕ В ТОЗИ РЕД НА ВЪПРОСЧЕНЦА, ЗА КОИТО ИМА ЕДИН ОТГОВОР - ТУЙ ДРАГАЛЕВСКО КЕЛЕМЕ - КОКО, Е ДАЛЕЧ ЗАД БОКО. А, ПРОЧЕЕ, ДА НЕ ЗАБРАВЯ И ЕДИН ВЪПРОС: КОКО, ОСВЕН БАНДИРСКАТА* БАНКА ДРУГИ БГ БАНКИ НЯМАШЕ ЛИ БЕ:))
_______________________________________

*БАНДИР=БАКНЕР+БАНДИТ

18.07 2014 в 15:40

Вече смятах да не влизам в тези дебати от този форум,но вие пишете срещу Костов водени от простотията наречена омраза.Той нито веднъж не каза и дума срещу Радан Кънев!Нито веднъж дори не намекна и не направи коментар срещу Радан Кънев!През цялото време той беше на ниво,и обясняваше всичко абсолютно професионално...просто трябва да има чуваемост ,а не омраза!