Исмаилов: Има вероятност някои партии да напуснат Реформаторския блок

Георги Савчев Последна промяна на 07 октомври 2014 в 20:16 12246 27

Има вероятност някои от партиите, които сега са в Реформаторския блок, да го напуснат. Не визирам никого конкретно. Просто казвам, че има такава вероятност, заяви пред OFFNews.bg лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

Защото предстои да се сформира парламентарна група, да се избира председател на тази група, има много процеси, които ще се случат и някой може да е изкушен да играе самостоятелна игра. Да бъде изкушен от властта, аргументира се той.

Вижте какво стана в предишни парламенти - на цели партии групите им се разцепиха. А какво остава за един блок, който е от отделни партии, с отделни ръководства, с нюанси в отношението, коментира Исмаилов.

По отношение на процеса на по-силна консолидация на блока има партии, които не искат да делегират повече идентичност към РБ, а напротив - те искат техните марки да изпъкват едва ли не наравно с РБ, отбеляза той.

Ние, от НПСД, сме привърженици на това да има по-голяма консолидация и налагане на РБ. В бъдеще ние не изключваме сливане в РБ и разширяване на броя на партиите, които ще се включат. Ние повече сме за това партиите в блока да делегират идентичност към РБ, да има повече централизация, да има един председател, подчерта лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство".

Не може да си Реформаторски блок и отделните партии да дават пресконференция, каза Корман Исмаилов.

След седмици или месеци ще стартира процесът по регистрация на партия "Реформаторски блок" - по посока на повече консолидация, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.10 2014 в 15:35

Най-накрая само Радан ще остане!

08.10 2014 в 11:15

Без турците в РБ процентът им щеше да е двоен. България има нужда от истинско дясно, дясно, което не е потурчено и не се представлява от бодигарда на Живков - няма такова дясно. Стига вече турски партии на всяко гърне мерудия. Трябва ни партия от българи, защото само на българите няма кой да им защити правата - за циганите се грижат от Европа, нищо, че не ги искат там, за турците се грижи Ердоган, помагат и САЩ, защото основната им идея е да използват Турция като спирачка на икономическия растеж в Европа и инструмент за провокиране на хаос и разпад чрез ислямизиране на християнска Европа.

08.10 2014 в 08:58

Кой ги познава тези световно неизвестни хорица та ще се и делят. Повечето гласове бяха основна за Кунева - безспорен авторитет въпреки помията дето изляха на нея. Добре, че Бойко избра жени да преговарят. При кризи на човечеството винаги е имало Матриархат.

08.10 2014 в 08:08

Още със създаването си този блок беше осъден да се разпадне. По-рано или по-късно, не е от значение. Това обединение беше основано на само един принцип - да се наместим някак в следващото Народно събрание. Самата куневица вчера си каза, че не ще да е опозиция като БСП или ДПС. Е, влязоха 23 броя. Ами сега? Трябва да си осигурят и някакво бъдеще, което може да стане само като се продадат на по-силните. Това изисква предварително да се "разберат" помежду си кой е по-ценен за бъдещия господар, което си е разпад. Те все още не могат да се разберат, кой да води бащина дружина, а вече дойде време за следизборни пазарлъци. Няма да ги бъде в този вид задълго. Неприятно ми е да споделям това мнение, защото аз би трябвало да съм техен привърженик, но не ме убедиха нито за миг, че са готови да работят на основата на обща идея и общи принципи. Жалко, пак няма за кого да гласувам в предстоящите догодина поредни предсрочни избори!
Поздрав!

08.10 2014 в 00:52

ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е ИЗБРАН ОТ КУПЕНИТЕ ЦИГАНИ НА МУТРАТА БОЙКО И МЕСТАН И ГОЛИЯ ТУРЧИН.ТОВА Е СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИНА ,ТАЯ ГМЕЖ ДА МУ "НАПРАВИ" ПРАВИТЕЛСТВО.ТОВА Е ОГРОМНО УНИЖЕНИЕ БЕ ХОРА ,ЩО ЗА НАРОД СТЕ?

07.10 2014 в 23:11

“Не може да си Реформаторски блок и отделните партии да дават пресконференция“

Коя от партиите е дала пресконференция?

07.10 2014 в 22:59

На избори 2013 за 5-те партии в РБ са гласували 332 000, а сега за 7-те - 305 000.
Къде е "увеличената" подкрепа за Костоваците, че нещо не я виждам?

@ 21
Я си преброй пръстите на ръката.
След клизмата, май ще си останете само с толкова Костоваци в парламента.

И Дудука и Пигмея са с повече депутати.

07.10 2014 в 22:40

Eвропейската народна партия иска в България да има правителство на партиите на ЕНП.
Тази българка партия, членка на ЕНП, която не се подчини на това желание рискува да бъде изключена от алианса, поради "деструктивност" , според устава на ЕНП. А това означава - политическа смърт.И възкресение няма...Дано в ДБС и СДС се всели разум!

07.10 2014 в 22:37

Не разпадане, а оздравително прочистване от подводните камъни на Тиквата. Блокът ще остане силен, а пожарникарят и комунягите нито 9/9 нито 15/15 ще им помогне!