Исмаилов: Има вероятност някои партии да напуснат Реформаторския блок

Георги Савчев 07 октомври 2014 в 20:16 12867 27

Корман Исмаилов

Има вероятност някои от партиите, които сега са в Реформаторския блок, да го напуснат. Не визирам никого конкретно. Просто казвам, че има такава вероятност, заяви пред OFFNews.bg лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

Защото предстои да се сформира парламентарна група, да се избира председател на тази група, има много процеси, които ще се случат и някой може да е изкушен да играе самостоятелна игра. Да бъде изкушен от властта, аргументира се той.

Вижте какво стана в предишни парламенти - на цели партии групите им се разцепиха. А какво остава за един блок, който е от отделни партии, с отделни ръководства, с нюанси в отношението, коментира Исмаилов.

По отношение на процеса на по-силна консолидация на блока има партии, които не искат да делегират повече идентичност към РБ, а напротив - те искат техните марки да изпъкват едва ли не наравно с РБ, отбеляза той.

Ние, от НПСД, сме привърженици на това да има по-голяма консолидация и налагане на РБ. В бъдеще ние не изключваме сливане в РБ и разширяване на броя на партиите, които ще се включат. Ние повече сме за това партиите в блока да делегират идентичност към РБ, да има повече централизация, да има един председател, подчерта лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство".

Не може да си Реформаторски блок и отделните партии да дават пресконференция, каза Корман Исмаилов.

След седмици или месеци ще стартира процесът по регистрация на партия "Реформаторски блок" - по посока на повече консолидация, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!