Quantcast

Има бг политици в Панамагейт, дисковете с швейцарските сметки са откраднати

OFFNews Последна промяна на 07 април 2016 в 08:35 6148 8

Снимка Нова тв

Докладите за швейцарски сметки на български граждани са откраднати. "Швейцарският диск", който Германия купи, дойде в НАП с шеф Красимир Стефанов по време на кабинета "Орешарски". 

Това заяви финансистът Кольо Парамов по Нова тв. 

Става дума за информация от т.нар. "швейцарски диск", който съдържаше открадната информация за клиенти на швейцарски банки. Той излезе на бял свят през 2010-а година.

"По това време Германия подкупи служител и получи дискове с информация за 6 хиляди техни граждани. В тази група имаше 500 българи. Дисковете дойдоха в България - в НАП и в министерството на финансите. До ден днешен обаче нищо не е направено по този въпрос. Нямаше разследване, не беше оповестено нито едно име.Тези дискове са откраднати и не се работи по тях изобщо", изтъкна Парамов.  

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев изтъкна, че ние и в момента имаме "горещ картоф" и той е "Булгартабак": "Пред очите ни през март офшорката, която държеше мажоритарния дял от "Булгартабак", изкупи дяловете на Делян Пеевски и на Едуардо Миролио. Знаят ли българските власти кой е собственик на компанията сега?", попита той, като изтъкна, че участието на офшорки в българската приватизация е знаменателно.

"Абсолютно съм убеден, че в офшорните компании има замесени и български политици. Въпрос на време е някога някъде да излезе името на някой от тях", подчерта Андреев по повод вълненията около "Документите Панама". По негово мнение у нас офшорните компании не се правят, за да се оптимизират данъци и разходи, а за прикриване на произхода на парите и на собствениците.

"Нашата голяма задача е да разкрием пред обществото мръсните пари, които са изнесени и изпрани", изтъкна финансистът Кольо Парамов.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2016 в 09:49

Кенефистан в пълния му блясък!!

07.04 2016 в 11:39

Те си ни казаха че сме късопаметни. За какво да пречат на себе си с дисковете. А за софтуера за случайно разпределение на дела спомняте ли си? И той не е оправен. Дпс и герп нямат интерес

07.04 2016 в 10:59

Ииии разбира се, веднага получаваме потвърждение на това което писахме по-долу и на факта, че това животинче политиката ни е ясно като бел ден.

Марк Рюте (Баце на Холандия): Решението за ратификация на съглашението за асоциацията на Украйна в ЕС може да бъде преразгледано предвид на резултатите от референдума.

Цитираме: Предвид на факта че имаме повече от 30% явили се на изборите и на резултатите, в които огромното болшинство гласуваха против, то ратификацията просто не може да бъде продължена.

С други думи: ШНУР за Украйна!

07.04 2016 в 10:40

Гъдьо, целата работа с холандския референдум беше прах у очите.
В същия смисъл щеше да бъде провеждането на референдум у нас: Съгласни ли сте Камбоджа да стане член на НАТО, демек у едната страна има желания, а у другата не и тя си търси аргументи да преебе първата.

Юнкер им каза ясно на укрите-у ЕС след 25 години, така че по-скоро въпросния референдум ще бъде използван в смисъл: Ето видехте ли, ние в Брюксел искахме, обаче леля Ван ден Ейнде и чичо Ван дер Сар не щат, така че духате...

07.04 2016 в 10:11

Седи мирен и не се радвай много. Сега референдума в Холанд ще го изкарат под 30% участие и от него няма да произтече нищо. Това са отколешни европейски ДЕМОКРАТИЧНИ практики.
А иначе да, впечатляващ резултат. 68% казват не на олигарсите и крадливата паплач. По същия начин казват не и на "българите" и "румънците". Даже ги извозват със самолет и по 200Е в ръка им дават, за да ги разкарат.

07.04 2016 в 09:55

Знаят ли българските власти кой е собственик на компанията сега? От Лукарски ли очаквате да знае... :))))) Кой го толерира този некадърник и защо го държат още в правителството. Пълен цирк

07.04 2016 в 09:42

Не бива да си служим чак с такива крайности. Дисковете са отишли за съхранение при тефтерчетата на Филип Златанов, там, където пишеше, че ДП е 10.

07.04 2016 в 09:16

Това не е новина, ОФФневс ! Не е новина, че в досиетата от Панама има наши политици, бизнесмени и т.н., с една дума има наши престъпници. Не е новина, че както с диска от Германия, така и с тия досиета нищо няма да излезе.
Истинската новина е, че холандците казаха "НЕ" на членството в ЕС на фашистката хунта на Украйна. Тов. Путин отново спечели.