Има бг политици в Панамагейт, дисковете с швейцарските сметки са откраднати

OFFNews 07 април 2016 в 08:35 6820 8

Снимка Нова тв

Докладите за швейцарски сметки на български граждани са откраднати. "Швейцарският диск", който Германия купи, дойде в НАП с шеф Красимир Стефанов по време на кабинета "Орешарски". 

Това заяви финансистът Кольо Парамов по Нова тв. 

Става дума за информация от т.нар. "швейцарски диск", който съдържаше открадната информация за клиенти на швейцарски банки. Той излезе на бял свят през 2010-а година.

"По това време Германия подкупи служител и получи дискове с информация за 6 хиляди техни граждани. В тази група имаше 500 българи. Дисковете дойдоха в България - в НАП и в министерството на финансите. До ден днешен обаче нищо не е направено по този въпрос. Нямаше разследване, не беше оповестено нито едно име.Тези дискове са откраднати и не се работи по тях изобщо", изтъкна Парамов.  

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев изтъкна, че ние и в момента имаме "горещ картоф" и той е "Булгартабак": "Пред очите ни през март офшорката, която държеше мажоритарния дял от "Булгартабак", изкупи дяловете на Делян Пеевски и на Едуардо Миролио. Знаят ли българските власти кой е собственик на компанията сега?", попита той, като изтъкна, че участието на офшорки в българската приватизация е знаменателно.

"Абсолютно съм убеден, че в офшорните компании има замесени и български политици. Въпрос на време е някога някъде да излезе името на някой от тях", подчерта Андреев по повод вълненията около "Документите Панама". По негово мнение у нас офшорните компании не се правят, за да се оптимизират данъци и разходи, а за прикриване на произхода на парите и на собствениците.

"Нашата голяма задача е да разкрием пред обществото мръсните пари, които са изнесени и изпрани", изтъкна финансистът Кольо Парамов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!