Ген Атанасов: Въпрос на тактика е отказът на Борисов да смени Лазаров и Писанчев

OFFNews 16 февруари 2015 в 09:07 4220 9

Ген. Атанас Атанасов

"Един от политически приоми на Бойко Борисов за управление е по-добре лош мир, отколкото добра война. Той има такъв тип тактика да превзема крепостта с хитрост. Смятам, че сегашното му поведение не е толкова въпрос на страх, колкото тактика".

Това обяви ген. Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок и бивш шеф на контраразузнаването.

Миналата седмица, след приемането на промените в Закона за МВР, Блокът и Патриотичния фронт поискаха незабавно отстраняване на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев. И двамата бяха на назначени при управлението на кабинета "Орешарски".

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза от Брюксел, че двамата може и да не са виновни за неща, извършени от правителството на Пламен Орешарски, а проста да са изпълнявали нареждания. 

Бившият шеф на НСС смята, че все пак става и въпрос за страх - опозицията да не извади някой компромат и да разклати властта.

Според Атанасов това поведение на Борисов е в изгода на РБ, защото колкото повече се задълбочават съмненията за колаборация между ГЕРБ и ДПС, толкова повече растат шансовете на Реформаторите.

"Нали си давате сметка кой контролираше на практика управлението на Орешарски. Това беше марионетно правителство на поставени лица. Зад кулисите беше именно тази сарайско-библиотекарската групировка, която има своите корени в "Мултигруп”. Нейните представители в парламента са ДПС”, коментира депутатът от РБ.

По думите му управляващата коалиция като цяло има интерес да е стабилна, а не отделните парчета от нея да губят или да печелят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!