Фандъкова: За децата съм оптимист, за много неща - не съм

OFFNews 01 юни 2014 в 10:56 4225 11

Йорданка Фандъкова

„За децата съм оптимист, за много неща - не съм. Децата имат избор, за съжаление много често изборът е заминаване. Децата трябва да са подготвени така, че да правят информиран избор за себе си и за живота си".

Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

„Демографската криза в България е факт, но в София нещата са други. Има вътрешната миграция към София. Решението на проблема с недостига на места в детските градини е едно - строителство и увеличаване на местата. Тази година сме отворили 7 нови сгради на детски градини, предстоят да се отворят още 7. До сега в София не се е строило с такова темпо", каза още Фандъкова.

Тя призна, че е очаквала нападките срещу нея да се увеличат, след като стана заместник на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и уточни, че от нападките на Бареков нищо не е вярно.

На обвиненията за кражба на пари при строителството на софийското метро тя отговори: "Метрото в България, което е европейски проект, даван за пример, е най-евтиното като строителство метро, на фона на всички останали, които се строят в Европа".

"Моята задача и като зам.-председател е грижата за София. Аз продължавам да работя и мисля, че това е най-силната страна на ГЕРБ - резултатите. Намеренията и обещанията - това уморява всички. Чрез резултатите и нашата работа ние можем само да спечелим.

Аз съм човек, който е здраво стъпил на земята, работя тук и сега и си върша работата. Не смятам, че съм влязла неочаквано в политиката", уточни Фандъкова. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!