''Дондуков 2'': Паметта на премиера очевидно се нуждае от освежаване

OFFNews 03 февруари 2021 в 18:28 3903 0

Паметта на министър-председателя очевидно се нуждае от освежаване, след като на 7 октомври 2018 г. от мястото на събитието се хвали пред медии с усвоените от правителството му средства и доставените автомобили, а днес няма спомен за обществената поръчка, договорена от подчинената му администрация.

Това се казва в позиция, разпространена от прессекретариата на президента Румен Радев, след като по-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че "както обикновено, "крадецът вика дръжте крадеца" и все някой му е виновен на това президентство".

"Президентската институция отново призовава за пълно осветляване не само на този случай, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо и преустановява да взима отношение към този изкуствено раздухван в медиите сценарий", допълват в позицията си от прессекретариата.

Задочният спор между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 е заради разследването на ОЛАФ, според което българското Министерство на вътрешните работи е нарушило условията на споразумение си с Европейската комисия за отпускане на безвъзмездни средства, като е използвало средства от ЕС за закупуване на автомобили от по-стари запаси вместо нови полицейски автомобили за всякакви терени.

Сключеният договор е за доставка на 290 високопроходими автомобили за МВР. ОЛАФ препоръча да бъдат възстановени в бюджета на ЕС близо 6 милиона евро

Днес от парламентарната група на ГЕРБ излязоха с декларация, с която призовават Радев да оттегли заявката си за нов мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови