Дончева към Борисов: В политиката има финес, това не е хамалска работа

OFFNews Последна промяна на 26 октомври 2014 в 19:07 14836 16

Татяна Дончева

Има финес в тази игра „политика“, тя не е хамалска работа. Ако не е в игрището (Бойко Борисов, бел. ред.), ще събори залата, той не може да е на резервната пейка.

Така лидерът на Движение 21 Татяна Дончева коментира пред Нова телевизия опитите за съставяне на правителство. В същата стилистика тя обясни на лидера на ГЕРБ как се играе бридж. „Бойко Борисов трябва да знае, че на бридж белот не се играе на всичко коз. Нема такъв филм, нема при Меркел, нема никъде. Трябва да изкараш и ако картите са кантар... Сега ще стане ясно, че Бойко Борисов може да играе карти само на всичко коз и само, ако има четири валета и четири девятки“, обясни бившата социалистка.

Тя допълни още, че Борисов е „на ръка“ и ако не може да направи правителство, това ще е провал за него и за ГЕРБ.
Дончева обясни, че Михаил Миков няма друг ход, освен да остави БСП в опозиция.

Според нея единствено Борисов е този, който може да състави правителство и „ако той не може, не може“. Тя каза, че няма да посъветва лидера на ГЕРБ как за постъпи и се позова на съвет, който ѝ дал покойният Александър Лилов: „Никога не пречи на противника да греши“.

Тя обясни, че целта на политическите играчи в момента е да се „намърдат на масата на парламентарно представените партии“, но никоя от тези партии не е говорил сериозно преди изборите за това какво трябва да се направи. „Те нямат гръбнак и сила да направят тежи непопулярни мерки“, каза лидерът на Движение 21.

По отношение на КТБ Дончева каза, че главният прокурор в негативен план е направил каквото е могъл. „Той подпали чергата и вече да обяснява че иска да гаси пожара, той не може да го изгаси“, обясни тя и каза, че управителят на БНБ Иван Искров е изкарал два мандата без да има компетентност.

„Той получи огромна помощ в първия мандат, включително и от лобистки среди и кръгове. Той е много симпатично момче, много фино, слънчево, обикновено възпитано, докато не го сложиш натясно“, обясни Дончева и посочи, че гуверньорът е искал да се хареса на всички и да има реализация в политиката, след като му изтече мандатът.

„Истината е, че българската централна банка се нуждае от важни банкери, които са авторитет“, обясни Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2014 в 11:35

Много ми беше смешно,как Плевню стоеше,като напикан на стола.Като плашило,като гнида...

27.10 2014 в 22:05

РУМНО-разузнавателно управление на министерството на народната отбрана
Не , не знам каква е връзката му с КГБ(комитет государственной безопасности-комитет за държавна сигурност)и дали изобщо има такава.Не виждам връзка между военното(РУМНО ,ГРУ) и "цивилното"(КГБ,ДС) разузнаване(това са различни вселени),но ще ми е интересно да прочета нещо повече(стига да не са некви глупости естествено).

27.10 2014 в 08:34

Когато гюрдюла се присмее на гърнето,звучи твърде неспокосано.
След толкова години в ръководството на БСП,парламента и власта
и след себе си може да види ,че е оставила само негативи,то по добре е да замълчи и да остави на другите да говорят.

26.10 2014 в 23:35

Хахахахаха, важното е червеногъзляк да квичи.
Може и на мьеко.

Хахахахахахаха

Между другото, някой знае ли какво е РУМНО?
Каква му е връзката с КГБ, сегашно ФСБ?
А Татяна от къде черпи лайна с кофата?

26.10 2014 в 21:56

В сърцето и е БСП-то.Пръв приятел КГБ-то.Парите и - мулташки.Знамето и- Лилов страшни...

26.10 2014 в 21:31

Аве лайнар, пуд колку ник-а пишиш би дайба маминциту ти мръсну дайба у мърсоляка тивкиснът дайба, сандюфски дайба!

26.10 2014 в 21:30

Аз пък ибъ новупукръстени мичоци.Разпарям им ануснътъ търбъ с гулямътъ килистирка. Повичи съ укокорини нежели ръзпрани.

26.10 2014 в 21:01

Не харесвам въобще Дончева, но тук успява да каже чистата истина, използвайки малко по-махаленски език, за което евалата!
Рядко някой се осмелява да бъде толкова директен.
Права е, че всички са роби на популизма...

26.10 2014 в 21:00

Интернетът ни го пуска един Венци, но доколкото знам, някой тия дни е застрелял Венци.
-------------------------------------

... пък едно русначе, сътворило "ВКонтакте" забегна към бахамите (например)... а "ВКонтакте" се прибави към медийните перли в короната на кейджиби... следва "Чебурашка"

хахахахахахахахахахахахахаха

26.10 2014 в 20:50

Мечти преди Коледа
Вали сняг. Катето Евро е проснала на снега един служител на ЧЕЗ и му реже китките. По снега на двора има кръв от висш служител на ЧЕЗ и се издига пара. Катето Евро умее да готви добре. Може да направи кървавивица от дебелото черво на служителя на ЧЕЗ. Катето е у нас защото у тях няма ток от снощи. Дойде у нас да гледа телевизия, но пък ние у нас нямаме Булсатком. Тя у тях има Близу, но пък няма ток. Затова дойде у нас, псувайки като каруцар и каза че „…шеимебемайаката на тияотчез…“ Сега е по-спокойна, тя се успокоява като готви, но не може да готви, защото нма ток. Затова само маха излишните тлъстини на служителя на ЧЕЗ и му реже сухожилията от петите и китките.

Около Катето са нейните кучета, които обичат да вали сняг и да им мирише на кръв от служител на ЧЕЗ.
Аз имам ток, но малко. Идва и спира, трудно е да си направиш чай. Булсатком пък няма съвсем, затова на ОРЕХА на двора съм закачил на един ченгел един техник на Булсатком и се опитвам да го одера, ама така – на ивици. Техникът на Булсатком много крещи. Но Дичо от Д2 също е тук у нас и му откъсна топките и му ги сложи в устата. Токът идва и спира, но ние пием чай и ни е весело. Дичо е тук у нас, защото няма вода. Но той не пие вода… защо е у нас не знам.
Дичо донесе главата на един от Софийска вода, иска да прави пача. Катето му казва, че главата на тоя от Софийска вода е мека и трябва първо да се накисне във вода със сол. За да се стегне.
Питам ги какво да правя с дреболиите на техника от Булсатком. Те викат да ги сваря и да ги сложа в буркани без нищо, ей така. Аз им викам – добре.
Вали сняг. Чудим се дали язовирната стена на язовир Искър ще издържи. Ако не издържи, ще потопи цяла София, само Катето Евро ще оцелее, щото е нависоко.
Тоя от ЧЕЗ вече е готов, нарязан е на големи парчета месо, Катето иска да запалим огън, за да му вземе маста. Смята да прави свещи.
Аз и викам – даеба, ти ще си направиш свещи от тоя от ЧЕЗ, а аз от моя от Буластком как да си направя телевизор? Дичо нищо не вика, той се е напил и е забравил за главата на човека от Софийска вода.
Вали сняг. Весели снежинки летят, някои попиват в кръвта по двора. Някой иска да пусне джаз, но няма ток. От Булсатком казаха, че сами трябва да си почистим антената. Ние нищо не им казахме. Като няма ток, що да я чистим. Дичо си танананика малко джаз и това ни е достатъчно. Мечтаем за Коледа. Кръвта по двора вече е затрупана с нов сняг. Катето не може да си тръгне, щото няма зимни гуми.
Но ние я обичаме. Тя е велика актриса. И Дичо не е лош. Имаме много месо. Ако се задържат минусовите температури, месото и маста ще се запазят до пролетта. Пак ще ви пишем тогава.
Ако имаме интернет. Интернетът ни го пуска един Венци, но доколкото знам, някой тия дни е застрелял Венци. Така че – ако не ви пишем – не се учудвайте. Останете си с добро.
Мартин Карбовски