Даниел Вълчев: Дясното трябва да се освободи от костококите

OFFNews 26 октомври 2014 в 13:45 11541 34

Даниел Вълчев

Реформаторският блок или трябва да участва в едно управление с всички рискове, които то носи, или да стои на задните банки и да чака да се повтори политическата ситуация от 1997 година.

Това обяви в интервю за bTV Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите", част от Реформаторския блок.

„Когато участваш като малък партньор, вероятността да се обезличиш е много силна. Допускам, че това ги смущава (ДСБ). Да стоиш обаче години наред на задните банки и да чакаш да дойде 97-ма, не е реално. Това са едни бацили от времето на г-н Костов.

Нищо в дясното не можа да се обедини години наред заради възгледа „ние сме една малка група от бели хора, всички останали са мелези”. Като няма този тип поведение в дясното е възможно да има някакъв вид обединение. Ако махнем костококите, този организъм може да продължи да съществува дълго и да бъде много полезен”, коментира Вълчев.

По думите му е крайна време Реформаторите да започнат да се държат малко по-спокойно, а не като "едни болшевики с обратен знак – всичко ни дразни, винаги сме фрострирани".

В момента има една политическа сила ГЕРБ – може да я харесваме, може да не я – те спечелиха подкрепа. Дали да ги подкрепим или да чакаме всички да се изложат, че един ден да дойдем ние на власт...”, каза още Вълчев.

Според него участието на РБ в едно правителство с ГЕРБ трябва да бъде подплатено от тежки политически фигури, а не от експерти: „Когато изпратиш експерти, които нямат политическа тежест, техните партии във всеки един момент могат да се фръцнат”.

Той обаче определи като „кьорфишек” информацията, че ще поеме поста министър на образованието (Даниел Вълчев беше просветен министър от квотата на НДСВ в кабинета "Станишев").

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!