Quantcast

Борисов е скептик за стабилно правителство, говори за кабинет тип "Орешарски"

Михаил Миков обяви, че БСП остава в опозиция.

OFFNews Последна промяна на 26 октомври 2014 в 10:24 9646 35

Снимка БСП/Пресцентър

За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична, коалиция не е възможна. 

Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с лидера на БСП Михаил Миков в Народното събрание.

Двамата лидери разговаряха близо час и половина в една от стаите на парламента.

"Има смисъл да се направи правителство, само ако е стабилно. Това, което говорихме с Реформаторите и случващото се там ме кара да бъда скептик относно създаването на стабилно правителство”, каза Борисов.

По думите му твърдението на Миков, че дори да получат мандат, ще го върнат веднага, изчерпва възможностите за коалиция.

На въпрос би ли направил правителство на малцинството, ако други политически сили се подпишат по програма за управление, без да участват във властта, той отговори:

"Аз съм готов да подпиша на всички партии споделена програма, тя няма абсолютно никакво правна, морална и каквато и да е стойност.

Споделената отговорност означава лидерите вътре във властта, там се решават нещата и се изпълняват програми. В противен случай е по-добре всички да останем в парламента, да излъчим някакъв тип "Орешарски" правителство.

Заковаваме примерно 1 юли, за да имаме време да направим изборите и парламентарните, и кметските да не харчим пари, и дотогава просто е нулево време, и не се занимаваме с политическо говорене".

Той уточни, че в кабинет тип "Орешарски" няма да бъде премиер.

По думите му при такова развитие на обстоятелства, начело на страната ще бъде поставен "един чиновник".

"Брюксел би гледал под условие на такова управление", предупреди Бойко Борисов и напомни, че за него кабинетът "Орешарски" е бил символ на безотговорността.

Заявих нашата позиция, че сме в опозиция и това се определя от резултатите, които постигнахме на парламентарните избори, обяви след срещата Михаил Миков. Той каза още:

"Заявих, че ще бъдем достатъчно отговорни и конструктивни по отношение на тежките проблеми, които стоят пред страната и за които е необходима проява на отговорност от всички политически сили, независимо дали са по-големи или по-малки.

Високо оценявам споделените позиции по различни въпроси, свързани с банковата система, енергетиката, състоянието и изпълнението на държавния бюджет и се договорихме, че в бъдеще ще продължим да обсъждаме откровено, конструктивно решенията за различни тежки проблеми.

Още веднъж искам да изразя изключителното си задоволство от откровеното поставяне на въпросите и търсенето на пътища за тяхното решаване".

Борисов е предложил на Миков отново да е председател на Народното събрание следващия мандат, но председателят на БСП е отказал.

Лидерът на ГЕРБ е предложил още следващия вотрник, след като новите депутати се закълнат в понеделник, да има лидерска среща в Нардното събрание на лидерите на партиите, които влязоха в парламента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.10 2014 в 20:51

Ако някой ми беше казал преди 5 октомври, че Борисов ще се моли на БСП за коалиция, нямаше да повярвам. Но се случи. И всички приказки за вредите от правителството на Орешарски отидоха на кино. Борисов иска правителство тип Орешарски. Какво се случи със смелия мъжкар Борисов? Сега ще се нас..е от страх, че ще трябва да управлява.

26.10 2014 в 19:56

п.п.
Както беше написал някой, властта се търкаля на улицата, много интересно защо за Алекси Алексиев не се чу нищо, при положение че ако беше провел една мощна предизборна кампания без проблем щеше да обере вота на негласуващите -> явно американците считат че момента не е подходящ.
КТБ ще изяде главите на алчните комундели, ще лъснат задниците на всички крали през последните 25 г., но алчността им ще ги погуби.....ще бъдат черпени по един коктейл Молотова, без разредител!!!!

26.10 2014 в 19:50

Всички комнделни номера вече ги знаем, до сега не е имало партия два мандата да е на власт, защото поддръжниците и снемат доверието им към нея след като видят че това са поредните комунделни мутанти.
-------
Най-тъпи се оказаха тиквите, ама на милиционерите им се услади по държавните службички и си мислят че това пак ще се повтори, то тиквеник вече няма на тях им се преяло баница!!!
-------
Все повече избиратели отказват да гласуват, за това и в Парламента влязоха толкова много партии с една шепа купени и фалшифицирани гласове, при следващи избори ще има още повече партии защото много ще бъда изкушени с малки инвестиции да ударят джакпода!!

26.10 2014 в 16:55

РБ са цъфнали та вързали! Аватара на Мавъра-най-големия мошеник, Раданчо мамин!!! А Великов какво прави при Реформатираните, 1млн!

26.10 2014 в 15:59

Жалко е че Реформаторският Блок не останаха в опозиция, но нямаше как то с тази ебола герб дошла пак насила с фалшификация щяха да изкарат РБ виновни за новите избори, а сега пак ги пишат виновни, че са с герб - все да са виновни за нещо, че така им е удобно на медийните магнати.

26.10 2014 в 15:54

Това е резултат от липсата на реална алтурнатива на комунистите и мутрите от герб. Ако имаше за кой да се гласува 70% щяха да го правят, а не да надуват изкуствено избирателната активност с купени и корпоративни гласове

26.10 2014 в 14:12

Тука работата много заприлича,като оня виц дето цигани се развеждат и мъжът вика на съдията:
Г-н съдия искам да се махна щото тя е химпотентна.
Циганката става и крещи:
Кой аз ли съм химпотентна,аз ли бе....,не,не бе г-н съдия той моя циган е безхуентен.

Че Бойко и деформаторите ми се видят много безхуентни,след като от първия ден искаха оставката на Орещарски ,щото всеки момент България загива,а сега 25 дена не могат да се разберат.
Даже сега трябваше да сме в спирала,пък гледам всичко си е наред.
Омерзен съм,дето вика браточката Балкански.

26.10 2014 в 13:40

Еми то се видя, че Бочко Тиквич БЕЗ КОСТИНБРОДСКАТА ПЕЧАТНИЦА взима само 15% от имащите право на глас. На какво отгоре ще прави правителство?

И сега КАКВО - търси СЪУЧАСТНИЦИ, че после да се оправдава с тях. За колко време - 6 месеца - до следващите ИЗВЪНРЕДНИ ИЗБОРИ?

Това е като някой импотент, дето се опитва да смъкне гащите на някоя ученичка, и после се чуди какво да я прави.

26.10 2014 в 13:35

Е, дочакахме опорките...

Хахахахахахахахахаха

Нема да ги обобщавам, нека се помъчат да си ги обяснят сами червеногъзляците.


Подпис: OFFNews, мазна балканска свиня да ви(ви) шиба.