Quantcast

Калфин: Амбицията на АБВ е да заеме изпразващата се ниша вляво

OFFNews Последна промяна на 26 октомври 2014 в 12:56 1220 4

Ивайло Калфин

Амбицията на АБВ е да заеме изпразващата се ниша в лявото политическо пространство.

Това обяви зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин пред радио К2.

"Два са вариантите да се състави правителство – първият е ГЕРБ и БСП да оставят настрана партийните проблеми, да седнат на един бял лист, да набележат мерките, които има нужда държавата от тях. Вторият - да бъде съставено правителство около водещата политическа сила ГЕРБ, с най-висок резултат, което да бъде с дясноцентристки характер с няколко по-малки партии", коемнитра още Калфин.

Той подчерта, че вторият вариант гарантира нестабилност и поради това АБВ настоява за първия – ГЕРБ и БСП.

„Ние от АБВ бихме подкрепили една такава коалиция, надявам се и други да го направят, и действително да се направи една широка коалиция, в която няма състезанието „Кой е по-по-най?“ в политически вариант, отново и отново”, каза още зам.-председателят на АБВ.

Ивайло Калфин отхвърли варианта АБВ да заеме мястото на БСП като лява формация в новото държавно управление, след отказа на социалистите да се включат в управлението заедно с ГЕРБ.

„Ние затова казахме и в никакъв случай не искам да поставям АБВ като функция на решенията на „Позитано“ и на БСП, но отново резултатът от изборите показа, че голямата партия отляво е БСП и те трябва да си понесат отговорността.

Ние ще подкрепим, няма да стоим отстрани, няма да злорадстваме, както те ще го направят, така и ние ще поемем заедно ангажимент, но ние не можем да ги заменим все още”, смята Калфин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.10 2014 в 17:50

Медиите напоително разконспирираха Гоце,като мастит богаташ,свързан с олигарсите.АБВ е един проект ,роден под покровителството на спец.службите,путлер и егото на първанката,който бе прецакан от франкенщайнчето серго..Калфин по името ще го познаете...

26.10 2014 в 15:14

Естествено,че напуска винаги и само когато личната му кариера е с нещо застрашена.А идеите му за "изпразващата се ниша вляво" е като на съседа ми-търговец.Отвори магазин в съседство на друг такъв с убеждението,че ще привлече всички клиенти в своя.Е,не се получи и сега на мястото на двата, работи голяма аптека.

26.10 2014 в 14:30

Вече почва да ме дразни, въпреки че му симпатизирах. Вместо да обясни на хората, че в БСП няма нищо "ляво" освен фразеологията и тепърва трябва да доказва, че е лява партия, той ги каканиже едни "БСП, голямата лява партия ...". Излиза, че е напуснал БСП не по идейни и принципни причини, а защото нещо е бил прецакан от другарите си. Нещо в АБВ се страхуват да назовават нещата с истинските им имена, само шикалкавят. Ако искат в бъдеще около тях да се обедини лявото - трябва да се освободят от някои стари муцуни и да са по-критични и категорични спрямо БСП. Иначе ще последват съдбата на Евролевицата и разните фракции преди това.

26.10 2014 в 13:15

Изпразни се, ама депесето. На столетницата да не казвам къде.