Депутатите се връщат на работа след Великденската ваканция

OFFNews 22 април 2015 в 08:03 1572 1

Депутатите се връщат на работа след Великденската ваканция

След Великденската ваканция, депутатите се събират на първо заседание. В началото му, по традиция, партиите ще изложат своите приоритети.

Едно от първите неща, с които ще се заемат народните представители, са промените в Конституцията свързани със съдебната система и преструктурирането на ВСС. Амбицията на управляващите е дебатът да влезе в зала преди лятната ваканция. Самият премиер Бойко Борисов също се застъпи за конституционни промени.

Парламентът ще се занимава и пенсионната реформа. Амбицията на ГЕРБ е до края на май законите да са готови и пакетът от промени да влезе за обсъждане, съобщава БНР.  

Подкрепа ще търкят и БСП, които искат да атакуват пред Конституционния съд заема от 16 млрд. лева. От БСП се надяват и АБВ да окажат подкрепа. От АБВ пък обясняват, че тепърва ще решават каква позиция ще заемат спрямо правителството и посочват проблемни, според тях, области като енергетика, отбрана и външна политика.

Тази седмица се очаква депутатите да разгледат промените в Закона за политическите партии, за насърчаване на инвестициите, за приватизации и приватизационен контрол. Лятната сесия ще стартира и в навечерието на предизборната надпревара за местния вот наесен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!