Депутатите отново не си въведоха зелен сертификат, ще преработват предложението

Костадин Костадинов поиска мораториум върху противоепидемичните мерки

Йорданка Веселинова 05 януари 2022 в 10:28 4192 10

Депутатите трябваше да гласуват тази сутрин предложението на ДБ за въвеждане на зелен сертификат за достъп до сградата на Народното събрание. Проектът за решение обаче беше изтеглен за преработване. Освен това беше взето решение предложението да се гледа първо в здравната комисия и едва след това да се върне отново в зала. Така народните представители си осигуриха поне още няколко седмици неограничен достъп до НС.

Точката за зеления сертификат не влезе в дневния ред. Председателят на НС Никола Минчев обяви, че тя е оттеглена за преработка по искане на вносителя.

Междувременно от ИТН дадоха знак, че са против въвеждането на това изискване.

В началото на декември ГЕРБ поискаха въвеждането на зелен сертификат, но предложението не беше прието. Темата предизвика и първия голям спор в 47-мото НС. След седмица на размяна на обвинения и нападки както в зала, така и в социалните мрежи, депутатите отложиха разглеждането на предложението, а ДБ внесе контрапредложение. От ГЕРБ пък се засегнаха, че тяхното предложение не беше гласувано и поискаха отмяна на зеления сертификат в страната.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов поиска днес от парламентарната трибуна мораториум върху противоепидемичните мерки и спиране на зеления сертификат в страната. В декларация от трибуната на НС той отново заплаши депутатите с протест следващата сряда:

"Следващата сряда тук ще има протест (...), другата седмица разговорът няма да бъде воден тук, а отвън, където ще има десетки хиляди протестиращи, а когато хората излязат на улиците, те трудно могат да бъдат прибрани."

Костадинов поиска българските управляващи "да решават проблемите на хората, а не да създават нови такива". Той заяви още, че винаги, когато това не се е случило, е имало протести.

Председателят на ПГ на "Възраждане" заяви още, че "разделението на гражданите получи своя апогей с въвеждането на зеления сертификат", който бил заимствана мярка от ЕС. По думите му обаче "в България се въвеждат само най-лошите европейски практики, които водят до разделение, протести и насилие".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

8

ваксиниран

05.01 2022 в 18:35

Регенрон е супер, съгласен съм - причината за ограниченията е че една терапия струва няколко стотин/хиляди (не знам точно) долара. Да не говорим за факта, че пак си в болница, в ковид отделение, заемаш легло и ангажираш персонал.

В крайна сметка, ти наливат антитела, които ти сам си можел да си изградиш предварително и превантивно чрез ваксинация.

А не си се ваксинирал защото ... не те кефят ваксините, защото ... хиляда и една приказки в които вярваш без доказателства.


1331

5

ваксиниран

05.01 2022 в 15:41

Хм, сега прочетох, конкретно за на Мерк хапчето - след пълни клинични изследвания, сваля шанса за влизане в болница с 30%. Да, пак е нещо, но с ваксина е в пъти по-добре.

1331

4

ваксиниран

05.01 2022 в 15:39

Дам, моноклоналните антитела излекуваха Тръмп за 4 дена. Но хапчето, което спомена го няма. Кво правим?

1331

2

ваксиниран

05.01 2022 в 12:31

Супер, ама днес това хапче го няма в БГ. Тоест, да мрем, така ли?