Депутати се оплакват от Карадайъ - държал се непристойно, искат наказание

ОFFNews 20 ноември 2015 в 12:27 4686 3

Депутати от етичната комисия в парламента за пореден път се оплакаха от колегата си от ДПС Мустафа Карадайъ. Според тях на той се е държал непристойно и е обиждал свои колеги и затова искат да бъде наказан.

Именно поведението на Карадайъ е поводът колегите му да искат промени в Правилника за дейността и организацията на Народното събрание, с които да се позволи на етичната комисия да налага дисциплинарни наказания, ако депутат нарушава етичните норми.

Те са изпратили писмо до председателят на Народното събрание Цецка Цачева, в което разказват за поведението на колегата си от етичната комисия.

"С непристойното си поведение народният представител нанесе обиди на председателя, респективно на присъстващите на заседанието членове на комисията. Действията му предизвикаха некоректни публикации в медиите за срамни сцени в парламентарната комисия в сградата на Народното събрание", пишат депутатите в писмото до Цачева.

Те подчертават, че не за първи път Карадайъ има поведение, което е недопустимо за народен представител.

Това не е първият скандал в етичната комисия, който е свързан с депутата от ДПС. През лятото колегите му се оплакаха, че не го разбират и поискаха да му бъде назначен служебен преводач.

В края на юни стана ясно, че през 2003 г., когато Карадайъ бил зам.-председател на Агенцията за следприватизационен контрол, той се е сдобил с държавен апартамент от 100 кв. м. в кв. „Овча купел“ - само срещу около 11 хил. лв. Данъчната оценка на имота била 54 881 лв., но апартаментът бил продаден за 24 654 лв, от които 25% са дадени в реални пари, а 75% - в компенсаторни записи, които тогава са стрували между 0,18 и 0,30 ст.

Това стана повод депутати да поискат техният колега Карадайъ да напусне комисията именно заради конфликт на интереси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!