Депутат поиска психотест за министър Москов и за парламента

Антония Чорева 17 ноември 2016 в 10:23 3996 2

Снимка Нова тв

Димитър Байрактаров

Депутатът от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров се възпротиви да бъде правен психотест на учителите преди започването на всяка учебна година. Психотестът е предложен в чл. 5 от Наредба №4 от 24 октомври 2016 г. от здравния министър Петър Москов за определяне заболяванията и отклоненията, които застрашават живота и здравето на децата и учениците. 

"Вие направихте ли си психотест, господин министър?", попита Байрактаров от парламентарната трибуна здравния министър Петър Москов, докато в Народното събрание тече дискусия по бюджета на Здравната каса. "Когато народните представители и новия президент си направят психотест, тогава и за учителите да има такъв", категоричен е депутатът от ПФ.

Той даде за пример, че шофьор на градския транспорт, който всеки ден вози стотици хора, си прави такъв тест на 3 години.
Байрактаров извади от джоба си писмо, подписано (по думите му) от 100 000 учители, които искали този психотест да бъде отменен тъй като го считат за унижение.

Депутатът е категоричен и поиска член 5 от тази наредба да бъде отменен и каза, че ще сезира прокуратурата, тъй като това е дискриминация по признак служебно положение.

"Психотест, тест за наркотици и за алкохол на народните представители да бъде направен" - коментира още Байрактаров.

Депутат от Реформаторския блок Настимир Ананиев защити наредбата и изтъкна, че има две деца и иска да знае, че учителят, който ги обучава, е отговорен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

17.11 2016 в 10:39

Няма нужда от психотест. Трябва децата да са имунизирани срещу характеровите отклонения на някои учители :). Това е тренировка за живота. На една родителска среща родителите се оплакваха от една учителка и казваха, че децата им плачат вкъщи заради нея. Аз се прибрах и попитах сина ми за нея, защото не ми се е оплаквал. А той каза: "Тя е луда, ама не ми пречи.":)