Борисов: И да бяхме спечелили изборите, пак щяхме да паднем заради бюджета

OFFNews 16 ноември 2016 в 17:50 9026 4

Снимка БГНЕС

Дори ГЕРБ да бяха спечелили президентските избори, правителството пак щеше да падне заради бюджета, заяви премиерът Бойко Борисов в парламента.

"Водили сме разговори с патриотите и те категорично казаха, че няма да подкрепят бюджета и в един момент, ако дори бяхме спечелили президентските избори, нямаше да може да си приемем бюджета в парламента и пак щеше да падне правителството, тъй като нямаме мнозинство", пояевни Борисов, след като напусне парламента.

"ДСБ, БСП, ДПС, АБВ, Патриотите - всички са опозиция на кабинета. Тогава с какво мнозинство ще правим реформи или ще продължим да работим", добави Борисов.

Борисов коментира и бъдещия служебен кабинет: "Безотговорно ще е, ако новоизбраният президент Румен Радев хвърли цялата отговорност за съставяне на служебния кабинет на действащия държавен глава Росен Плевнелиев. В момента имаме морален победител, той вече е с държавна охрана, сядат с Плевнелиев, дава му премиер с министри, които да карат до изборите, когато ще да са, назначава дата, носи отговорност, държи се така, както в предизборната кампания".

"Откъде ще ги събере Плевнелиев тези министри, докато БСП има огромна банка от кадри - това го чухме", каза още премиерът.

Той обаче заяви, че който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ. "Защото тези два месеца ще ни ги приписват, че все едно ние управляваме", добави Бойко Борисов.

А дали ще се върне в парламента, Борисов каза, че обмисля този въпрос.

Предстои в следващите дни да събере кметовете, областните управители, изпълнителната комисия на ГЕРБ и да си направят отчетите за анализи и грешки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

3

Нострадамус

16.11 2016 в 19:43

Вече се страхувам да си включа ТV., страхувам се да пусна аудио системата в колата, страхувам се в интернет да вляза в някой електронна медия, защото от всякъде или слушам простащините на тоя индивид или гледам отвратителната му мазна физиономия как размахва пръст и гневно ни поучава. Господи, Избави ни от него!!!

12016

2

Митко Палаузов

16.11 2016 в 19:01

Тези два месеца, ако не управлявате, поне ще блокирате всичко започнато. Ей така, за да правите мръсно. Аз не съм в държавния апарат, но имам скъп "агент" там, който и при предната оставка стана луда калинка. Понеже не е от "добрите калинки".

77927

1

El Commandante

16.11 2016 в 17:59

Тъй де, така или иначе щехме да паднем, кво да са мора да издигам избираем кандидат...

Уникален боклук е това, истина ви казвам.

 
X

Да помогнем на украинските деца!