БСП: Утре може да чуем, че Борисов затваря болници, за да спре кражбите в здравеопазването

OFFNews Последна промяна на 17 февруари 2018 в 11:24 7855 6

Георги Свиленски

Работата на премиера е да спре корумпираните си чиновници в министерства, агенции и държавната администрация, за да може парите да стигат за лечение на българските граждани. И да прочете Конституцията - кой кого избира и назначава.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред Нова телевизия.

Според него Борисов трябва не да не осигурява пари, от които се краде, а да спре кражбите:

"Утре може да чуем, че ще затвори болници, за да спре кражбите в здравеопазването. Хората ще умират по улиците, за да не открадне някой от лечението."

Свиленски уточни, че ПГ на „БСП за България“ има искане за изслушване на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев в здравната комисия на база писмото, с което Плочев "абсолютно аргументирано информира за проблем органа, който го избрал."

Изненадан съм от незнанието и на министър-председателя, и на министрите Ананиев и Горанов за това как функционира държавната система в България. Вярно е, че министър-председателят рядко идва в НС и може би вече е забравил кой кого избира, но председателят на НЗОК е избран от българския парламент и ако трябва да информира някой и да поиска нещо, това е НС. Недопустимо е министърът на здравеопазването да не знае за съществуването на проблема, но това е проблем за министъра, не за управителя на здравната каса, коментира Свиленски.

Той допълни, че не знае кой е заплашвал проф. Камен Плочев и предположи, че това ще стане ясно следващата седмица.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8001

6

Севтопол

19.02 2018 в 09:44

" Хората ще умират по улиците..." Такива силни думи, адресирани, разбира се, към червения електорат, който живее предимно в света на телевизионните послания, може да изрече само човек, чиято единствена и най-важна цел е властта, без значение на цената. Ако действията се развиваха в края на 19-ти век, с Борисов щяха да постъпят като със Стамболов.

21662

3

spirit оригиналът

17.02 2018 в 18:54

За да станеш Светец е нужно да направиш три чудеса. Не едно, а три.

Затова само господин Борисов заслужава да бъде канонизиран като Светец.

1. Баща му е мъченик на БКП, а синът Борисов, член на партията. Бивш охранител на Тодор Живков, като по това време Бойко вече е върл антикомунист.

Чудо: безпардонна наглост, дори по стандартите на Юда.

2. В рамките на само десет години Борисов изговори повече глупости от всички останали ръководители на българската държава за 1337 години история.

Чудо: божествена глупост, дори по стандартите на Данте.

3. Борисов е единственият човек на планетата, който сам избира Цветан Цветанов за свой гръб и първи съратник. (Веско Маринов го е избрал по насилствен път)

Чудо: вселенска идиотия, дори по стандартите на Валери Симеонов.

БПЦ да разгледа кандидатурата. Спешно. Но не по стандартите на Бърза помощ.