БСП и ДПС бавят комисията за Бисеров

Елица Мартинова 18 декември 2013 в 09:29 1411 9

Христо Бисеров
Христо Бисеров

С 82 гласа "за", 65 "против" и 36 "въздържал се" парламентът отхвърли искането на ГЕРБ, които настояха като първа точка от дневния ред днес да се разгледа предложението за създаване на анкетна комисия, която да проучи обстоятелствата около оттеглянето от политиката на Христо Бисеров.

Предложението на ГЕРБ обаче бе отхвърлено с гласовете на "Коалиция за България" (38 "против" и 33 "въздържал се) и ДПС (25 "против" и трима "въздържал се").

Предложението на ГЕРБ бе представено от новия зам.-председател на парламентарната група Цецка Цачева.

"Считам, че отговорът е изключително важно да бъде даден тази седмица с оглед изтеклата вчера информация, че г-н Бисеров е обявен за международно издирване. Означава ли това , че е направено, така че с помощта на предаврителна информация, която той е имал, да вземе необходимите мерки и действия, за да се укрие", заяви Цачева.

Предложението за съставяне на комисия по случая "Бисеров" бе направено от ГЕРБ на 27 ноември.  Изненадващо тогава беше, че идеята бе подкрепена и от председателя на ДПС Лютви Местан, който обеща парламентарната му група да гласува "за" тази комисия. Въпреки това обачеднес ДПС не пожелаха да вмъкнат точката в дневния си ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!