Борисов размислил за Истанбулската конвенция след разговор по телефона

"С подобни глупости се опитваме да сменим природата", категоричен е военният министър

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2018 в 10:13 13960 14

Борисов сменил мнението си за Истанбулската конвенция и парламентът я оттегля

Премиерът Бойко Борисов е променил мнението си за Истанбулската конвенция в сряда и документът няма да бъде гласуван от депутатите. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред bTV. 

От обясненията му стана ясно, че премиерът е сменил мнението си след разговор с Каракачанов по телефона и парламентът автоматично ще последва волята на правителството да оттегли гласуването, след като кабинетът вече прие документа.

"Вчера беше последният разговор, който сме водили и моята теза продължава да е същата - преди това нещо да се гласува в парламента, нека това да мине на едно широко обществено обсъждане. Вчера и неговото мнение е такова - че не трябва да се бърза с вкарването ѝ в пленарна зала за гласуване и конвенцията ще бъде отложена за няколко седмици, няколко месеца", каза Каракачанов.

В сряда депутатите от ГЕРБ в комисията по правни въпроси не подкрепиха конвенцията и се съобразиха с искането на левицата документът да бъде оттеглен.

Според Каракачанов "огромна част от обществото" не подкрепя конвенцията или най-малкото изразяват такива съмнения към тази конвенция.  

В същото време вицепремиерът Каракачанов изложи аргументите си срещу конвенцията, за която заяви, че е поискал отлагането ѝ още през декември:

Притеснителното е, че през тази конвенция по един, честно казано доста непочтен начин, се пробутва една нова идеология, една нова утопия, така наречената джендър философия, чрез която се прави опит да се замени природната, биологичната роля на пола. Защото, в края на краищата, каквото и да си говорим, каквито и глупости да се изписват, ние се раждаме природно мъже или жени.

Според него в конвенцията "по терлици, през задния двор", се прави опит да се подмени биологичното понятие "пол" с понятието "социален пол". "Социален пол няма, има биологичен пол, ние се раждаме едни или други", категоричен е Каракачанов. Той даде пример, че в "България от 50-60 години жените правят много непривични неща - имаше механички, кранистки и т.н". В същото време българската армия била "най-феминизираната", тъй като 14 процента от състава в нея бил от жени. 

Според Каракачанов конвенцията се "пробутва" от "едни мощни лобита на хора, които смятат, че след като те имат някакви странни разбирания или собствени разбирания за пола, това трябва да стане европейски идеология". Подобно мнение изрази националният координатор на "Атака" Светлозар Лазаров, според когото "Сорос ни облъчва" с този документ.

"Тази конвенция ще отвори вратата на всевъзможни организации, които традиционно ползват едни грантове от разни европейски програми, да похарчат едни милиони, за да натискат обществото, да приеме теории, че освен двата биологични пола има и други полове. Има държави, които признават 32 пола. Къде са тези 32 пола? С подобни конвенции, с подобни глупости се опитваме да сменим природата", заяви Каракачанов

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7800

14

limlim

25.01 2018 в 15:12

Само с цел да помогна на IP - чето, дето все се пита, че и мнение дава.
На индоктринирани не се обяснява, още повече не се спори, най вече не се убеждават. Няма смисъл. Те сами откриват истината след многократни конфликти с действителността. Подобно е на гравитацията, но по болезнено... НАСИЛИЕТО Е ГРЯХ във всичките му форми и те уверявам, че аз и всички мои познати сме много нежни с партньорите си. Ся, ако питаш за джендъра на партньора ми, ще получиш голям шамар, и то от ЖЕНА(?).
Ха, де?

13409

12

мнение от IP

25.01 2018 в 13:01

zuljin,
Примерът не е относим към дискусията, защото изобщо не се говори в тази конвенция за законите за осиновяване. Говори се за превенция на домашното насилие чрез образование. В интерес на истината, ако с козел отглеждаме дете какъв точно е проблема? По-голям ли е от този, ако домашен насилник млати партньора и децата си или ги изнасилва? Както се вижда в тази ангелска "най-малка прекрасна клетка на обществото" могат да се случват най-ужасните престъпления. И вярно е, че нашата система на защита от домашно насилие не работи въобще, но е вярно и това, че никой закон не може да помогне, ако обществото няма имунна система срещу насилието.

6000

11

Petio Petkov

25.01 2018 в 11:14

Циркът от последните дни бе с една единствена цел - да се демонстрира на "началниците" в Брюксел, че Борисов много иска, но простият народ, подведен от попове и мюфтии, не разбира прелестите на джендъризма и не се лови на въдицата за домашното насилие.

3704

10

zuljin

25.01 2018 в 11:13

Колкото до насилието, не се сещам някога да е било НЕнаказуемо, друг е въпроса с прилагането на закона, но това конвенцията няма да го промени.

3704

9

zuljin

25.01 2018 в 11:09

"Нима някой може да ти каже как да се чувстваш, какво да искаш, каква е твоята същност?"
Ще ти дам прост пример, че да разбереш.

Я си представи, че се чувстваш козел, искаш да имаш интимни отношения с коза, да сключиш с нея брак и да осиновите дете. Това нормално ли ти се вижда?
Нормално ли ти се вижда узаконяването на педофилията, защото това ще са следващите, които ще ревнат за пълноправие?

13409

8

мнение от IP

25.01 2018 в 11:01

Важен? Маловажен? Нима някой може да ти каже как да се чувстваш, какво да искаш, каква е твоята същност? И аз никъде не видях такава класификация в конвенцията на важни и не важни полове. Видях, че както не може да има насилие на основата на религия и раса, така и на основата на пола.

3704

7

zuljin

25.01 2018 в 10:49

Явно още не ти е свтнало как действат НПО-тата. Покрай много хуманните идеи (в случая семейното насилие), за които се опищява орталъка се прокарват изродщини като "джендъра".
Не, не съм съгласен и никога няма да се съглася, че "джендъра" е по-важен от биологичния пол. Това само човек с тежки психически отклонения може да го признае!

13409

6

мнение от IP

25.01 2018 в 10:49

Именно защото "ние се раждаме природно мъже или жени" е безсмислено тъпа цялата тази дискусия. Ние се раждаме и умни и глупави, красиви и грозни, но това не дава право на никой да употребява насилие към някой различен. И при толкова престъпления вследствие именно на домашното насилие е безумно някой да се притеснява, че някаква идеология ще промени половете. Ще стане ли Каракачанов педераст, ако приемат Истамбулската конвенция?

13409

5

мнение от IP

25.01 2018 в 10:40

Ако "семейството е заплашено", това би ознчавало, че и то е създадено с декрет, и сега с декрет се отменя. Тъпо е.