Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори (видео)

Сорос ни облъчва с Истанбулската конвенция, смята бивш главсек на МВР

OFFNews 18 януари 2018 в 08:28 11520 10

Сорос ни облъчва с Истанбулската конвенция, смята бивш главсек на МВР

Зад прокарването на Истанбулската конвенция стоят определени лобита, финансирани от милиардера Джордж Сорос. 

Тази теза разви в студиото на Нова тв бившият главен секретар на МВР в правителството на Пламен Орешарски Светлозар Лазаров. Той заемаше поста в годината с най-мащабни антиправителствени протести и името му се свързва с акцията в Лясковец, където барикадиран въоръжен мъж уби служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

Понастоящем Лазаров е национален координатор на "Атака".

Той коментира трусовете в управлението във връзка с Истанбулската конвенция. Според него зад прокарването ѝ стоят лобита, които имат влияние върху Европейския парламент:

Виждате, че и в ГЕРБ, и в БСП има трусове на тази тема. Дали под натиска отвън на евролибералите, евробюрократите. Защото за мен, тази конвенция, изцяло обслужва определени лобита, които са финансирани от Сорос. Знаете влиянието на Сорос в Европейския парламент. Виждате, че това са едни наднационални.., тези, които се опитват да ни облъчват от много години назад. Те не се крият. Виждате, че върху БСП има външен натиск, допускам че може би и в ГЕРБ, защото въпросът се поставя на европейско ниво. Ние нямаме такъв проблем с нашите европейски партньори. Напротив, за нас това са базисни ценности, базисен фундамент и това е разделителната, червената линия, която ние не можем да престъпим. Ние престъпим ли тази червена линия, вече правим компромис с идеологията. Оттук нататък бездната е пред нас.

Лазаров коментира и публикации в медиите, според които той стои зад създаването на нов политически проект на основата структурите на партия "Атака" в страната. По думите му това Обединените патриоти е стабилен проект с перспектива.

„В момента аз съм национален координатор на партия „Атака”. Освен в страната, аз отговарям и за комуникацията с външни структури. Хората не искат да чуват особено много за партии. Аз осъществявам контакти с граждански сдружения с оглед на това да съм по-близо до хората”, обясни Лазаров, като допълни, че не знае защо това се е изтълкувало като създаване на нов политически проект.

Според него „идва времето на консерватизма" и тази вълна в момента залива Европа. "Не е наш проблем, че на някои либерални стратези не им харесва”, коментира Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11866

9

кумчо вълчо

18.01 2018 в 16:07

до @пустиняк

Срам? Тоя борсук да има срам?!!! Засрами се! Как ти хрумна :)

29585

7

Izalina

18.01 2018 в 10:58

Изобщо не разбрах как тъпата хартия превзе умовете на всички и се превърна в предмет на такава безумна дискусия!

Обзалагам се, че 95% от коментиращите я от сутрин до вечер дори не са си направили труда да я прочетат. Дискутират се и се осъждат повече засегнатите теми с препоръчителен характер, а се неглижират тези със задължителен, които са си съвсем резонни и наложителни.

Аман от специалисти.
Не намирам този документ за жизненонеобходим за България, но ако това е начина да се поправят абсурди в законите ни, по-скоро одобрявам. А, да, и понятието обществено обсъждане, да добие реален смисъл.

6947

6

theprofet

18.01 2018 в 10:46

Време е старите МИЛИЦИОНЕРСКИ вицове от соца да бъдат възродени и актуализирани. Едноклетъчните вече не са по улиците, а в парламента!!!

12017

5

Кулин бан

18.01 2018 в 10:16

Това същество сякаш е излязло от помощното училище за бавноразвиващи се.

10571

3

Hissarion

18.01 2018 в 09:54

Едните ги облъчвал Сорос, другите ги заплашвал Путин. Шизофренията е пръв другар на стария ДеСар.