"Борисов получи каквото искаше и сега ще разбере, че никога не го е искал"

OFFNews 08 октомври 2014 в 12:30 8938 10

Румен Овчаров
Румен Овчаров

Бойко Борисов получи това, което искаше, а сега ще разбере, че никога не го е искал.

Така бившият енергиен министър и член на БСП Румен Овчаров коментира победата на ГЕРБ на изборите пред Нова тв.

"Българският избирател отново отсъди по най-разумния начин. Той даде убедителна победа на ГЕРБ, но от друга страна не им даде толкова голяма победа, колкото искаха", заяви той по повод резултатите, на базата на които 8 партии ще влязат в парламента.

Овчаров е оптимист, че лидерът на ГЕРБ ще направи правителство:

"Правителство ще има, ако Бойко Борисов не иска да се направи на интересен, но той в момента няма възможност да се прави на интересен. Ако сега, когато има осем партии, не се справи, ГЕРБ ще плати цената за това на следващи избори".

Според него Борисов може да разчита поне на три от партиите в парламента - Реформаторският блок, „България без цензура" и Патриотичният фронт. 

Овчаров бе категоричен, че ГЕРБ и БСП не могат да управляват заедно, защото няма съвместимост между основните виждания на двете партии. Според него има "огромна пропаст" в доверието към БСП, която напълно е заслужила ниския си резултат на изборите.

"Следващата стъпка надолу е дъното. Нужен е скок - цялостна промяна на социалистическата партия", каза той.

Овчаров е категоричен, че партията трябва да претърпи съществени промени и че в момента тя няма място в управлението на страната. "БСП няма никакъв интерес от участие във властта в този момент и няма никаква причина и логика тя да се връзва на такива морковчета, които й се подхвърлят", категоричен бе Овчаров.

Сергей Станишев направи, каквото можа и сега трябва да стои някъде и да не пречи, заяви още Овчаров.

Румен Овчаров бе категоричен, че ролята на Ахмед Доган в политическия живот не е намаляла: "Доган има допълнително влияние и извън ДПС - със собствен ресурс - финансов, икономически, политически".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!