Борисов "ни най-малко" притеснен от заплахата

OFFNews 22 февруари 2016 в 19:34 4693 5

"Не съм ни най-малко притеснен от отправената заплаха".

Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти заплахите за убийство, които е получил през последните дни. „И детето ми се плаши, и не ми се коментира“, каза още той.

Попитан дали се притеснява, той отговори: "Толкова ми е спокойно, толкова съм уверен в правотата на това, което правим. Пътят ни е правилен, ще го следваме безотклонно".

"Като събереш близо 3 милиарда повече от контрабандистите, това са нарушени интереси в цигарите, алкохола, захарта, месата. Като спреш за милиард и седемстотин милиона поръчки, като всеки ден някой уволняваш, както днес в Агенцията за бежанците... Всеки трябва да си поеме кръста", коментира Борисов.

Според премиера заплахата не е свързана с депутата Делян Пеевски, на когото пък беше назначена охрана от НСО, защото също имало информация за покушение, което се готви срещу него.

"Що се касае до Пеевски, това, което е като сигнал, схемите, движението, никой не ги знае, той ги потвърди, че ходи по тези места. Аз не съм идиот нито службите, да се подхранват някакви съмнения, че едва ли не се спират поръчките, а в същото време се дава охрана. Така че да се надяваме, че поне в това отношение спекулации няма да има", коментира още Борисов.

Той каза още, че лично е говорил с депутата от РБ Мартин Димитров, на когото миналата седмица бяха срязани спирачките, и е предложил да му бъде осигурена охрана. "Той каза, че искал да си помисли, така че от него зависи, на сила на никого не се дава охрана", разказа премиерът. 

Борисов заяви, че писмото не е първата заплаха, която получава и вероятно няма да е последната. Той заяви още, че няма повече да коментира темата и помоли медиите да не ѝ обръщат внимание, "защото ни най-малко не ми е приятно това да се коментира".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството