Quantcast

Борисов взе под крилото си и агенцията за подслушванията

OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2016 в 11:54 6061 9

Борисов взе под крилото си и агенцията за подслушванията

Премиерът Бойко Борисов е преразпределил някои от ресорите на вицепремиерите си, съобщиха от правителствената пресслужба.

Под крилото на премиера вече преминава Държавна агенция за технически операции (ДАТО), която доскоро беше в ресора на вицепремиера Меглена Кунева. Борисов запазва контрола над ДАНС, новосформираната Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) и Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ).

Преразпределението на ресорите на вицепремиерите е свързано с назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието и науката, става ясно от прессъобщението.

Кунева запазва функциите по координация в работата на министерствата на външните работи, правосъдието, отбраната, както и по отношение дейността на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Агенцията за ядрено регулиране. Освен ДАТО от ресора ѝ се отнема Държавната агенция за бежанците, която минава на подчинение на вицепремиера Бъчварова. Тя запазва координацията по работата на Агенцията за ядрено регулиране, но поема Националната агенция за оценяване и акредитация, която беше в ресора на Румяна Бъчварова. Кунева ще отговаря и за Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова запазва ресорите на министерствата на културата, здравеопазването, младежта и спорта и туризма. В нейния ресор са също Държавната агенция „Архиви“, Държавната агенция за бежанците, Комисията за регулиране на съобщенията и Националния статистически институт.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще координира дейностите по отношение на министрите на финансите, регионалното развитие и благоустройството, икономиката, енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните и на околната среда и водите. Той ще наблюдава също работата в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Заместник министър-председателят по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще отговаря за Държавната агенция за закрила на детето, Националния компенсационен жилищен фонд и Националната агенция за професионално образование и обучение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.02 2016 в 00:24

А и това цепи мрака...
"Кунева поема Агенцията за ядрено регулиране"
Джак Изкормвача поема родилното отделение...
Тия почнаха да тестват на колко наглост носим.

22.02 2016 в 19:29

Подслушванията,ДАНС,вътрешната комисия...какво още остава...прокуратурата отдавна си е негова...както е казано-"Вся власт советов"...

22.02 2016 в 16:10

постепенно монополът в държавата става тотален. Под бойко разбирайте Доган. След Лондон много бърсо се случиха разни работи и то не малко на брой. Само килиите са самотни

22.02 2016 в 13:47

Те нещата си имат логика и последователност.Първо даваме на Цвъ Сигурността,после Шефът взема подслушването.....Наша да е силата!ГЕРБ 16г.

22.02 2016 в 13:37

Сега вече Борисов ще огрее навсякъде. Внимавайте като ходите до тоалетната. Няма да сте сами. И измислете друго име на тиквата, че жена ви може да пече тиквеник, пък вас да ви налази ДАНС за обида на премиера. Лоша работа.

22.02 2016 в 12:55

Под ухото си е взел, да разбирам? :))

22.02 2016 в 12:54

Това е принципът на ЕДИНОНАЧАЛИЕТО.

22.02 2016 в 12:44

Прав е другаря.
Боце разкарай тея тюфлеци реставраторите от власта с едни избори бе, не ни губи времето.
Те от парламента сами ще се разкарат :))

22.02 2016 в 12:19

Не си губете времето, хайде ОСТАВКА бе недоклатени малоумници, вие и за милиционери не ставате толкова сте прости и тъпи, тъпи та чак вдлъбнати.