Борисов: Не приемам ултимативен тон от никого

OFFNews 14 февруари 2015 в 11:22 6436 16

Бойко Борисов

Изключително ценя мнението на Радан Кънев и на Атанас Атанасов, готов съм да се посъветвам с тях по всеки въпрос. Но ултимативен тон няма да приема от когото и да било. Това заяви пред „Преса” премиерът Бойко Борисов по повод искането за отстраняването на председателя на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров след скандала за операция „Червеи”.

На въпрос дали по този начин не рискува стабилността на правителството премиерът отговаря, че не обича да го притискат и да му се правят внушения.

Който има някакви претенции, да дойде и да ги каже. Аз имам позиция по този въпрос и съм я изразил, подчерта той.

Достатъчно компромиси съм направил за управляващата коалиция, за да не се отчете колко съм диалогичен. Нося отговорност за тези хора, обяви Борисов.

Премиерът посочи, че по операция „Червеи” вече тече проверка и всичко ще стане ясно, а виновниците ще понесат отговорност.

Според Борисов отговорност за разработката трябва да понесе и Пламен Орешарски, защото той като премиер е бил пряк началник, а Лазаров и Писанчев са били изпълнители и са изпълнявали указания.

Надявам се прокуратурата да извади всички виновни. Ако Светлозар Лазаров е сгрешил, сега се старае много, ще го сменя. Същото важи и за Писанчев, категоричен е Бойко Борисов.

Законът трябва да важи за всички. След като посочих, че съдия Владимира Янева трябва да носи също отговорност за СРС-тата по „Червеи”, ако се докаже, че има вина за незаконните разрешителни за подслушване, веднага Съюзът на съдиите я защити, коментира Борисов.

Разчитам на диалога по този въпрос, както беше с пенсионната реформа. Въпросът не е в смяната на началници, защото резките промени ще разклатят тези служби, което пък ще внесе недоверие и страх в обществото. Като нищо до 2-3 месеца ще имаме нов полицейски или шпионски скандал и ще влезем опак в стария цикъл на дестабилизация на държавата, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!