Борисов не очаква поскъпване на тока

OFFNews 28 юли 2015 в 12:11 2752 1

Борисов не очаква поскъпване на тока

Не би трябвало да се повиши цената на тока, смята премиерът Бойко Борисов. Пред журналисти в Луковит той каза, че енергийният регулатор е независим орган.

„В България има независим регулатор – КЕВР. Избран е от парламента, от 9 члена ГЕРБ има двама, които смятат, имат методика и дават цените. Направихме много с промяната на Закона на енергетиката, направихме доста неща. Според мен с тези изходни данни не би трябвало да се повиши цената на тока в следствие на по-добрата работа и това, което като съкращение направихме”, обясни премиерът.

На въпрос дали това означава, че протестите на бизнеса и синдикати, които се очакват утре, са основателни, премиерът заяви:

„Не мога да коментирам. Демокрация – всеки може да протестира колкото иска. Протестите преди година и половина - две, доведоха до 10 млрд. загуба на държавата и спрени еврофондове. Сега в бизнеса отиват милиарди, вследствие на разплащането по европейските програми. Ръстът на икономиката мина 2%, събраните от контрабандистите са над 2,3 млрд. Ако някой може да се похвали с тези успехи за 25 години е добре дошъл”, уточни министър-председателят, цитиран от "Фокус".

„Виждате, че не е нито лесно, нито приятно да си премиер. Колко съвещания направихме с тях и те знаят, че не може да вържеш 4 неща, да ги събереш без да се направят компромиси и всеки да понесе цената”, посочи още Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови